Рим, Берлин, Париж, Лондон. За няколко дни украинският президент Володимир

...
Рим, Берлин, Париж, Лондон. За няколко дни украинският президент Володимир
Коментари Харесай

Танкове, ракети и един намек: какво постигна Зеленски в Европа

Рим, Берлин, Париж, Лондон. За няколко дни украинският президент Володимир Зеленски обиколи столиците на най-големите европейски страни. Попитан дали Украйна е получила всички нужни оръжия за контраофанзивата, се пошегува: още няколко визити и ще стигнат.

Подобни изявления може да са преждевременни, само че Зеленски получи съществени обещания в сложен миг, значим освен поради плануваната контраатака против Русия. В Киев и ва запад все по-често се приказва за риска оръжейната поддръжка от Съединените щати да намалее, до момента в който президентските избори от ден на ден се доближават. А според от резултата от вота - може би даже още повече.

" Още муниции, по-мощни оръжия на фронта, по-добра отбрана на народа ни, повече политическа поддръжка ", съобщи Зеленски във видеообръщение във влака на път за Киев. Какво тъкмо реализира президентът?

Италия: кардинални сделки

" Залагаме на успеха на Украйна ",. По думите ѝ Рим ще поддържа Киев колкото е належащо.

В първото си пътешестване Зеленски говореше за доставки на " оръжия и противовъздушна защита ", само че оповестяването им следва. " Можем да създадем положителни неща за отбраната на небето си ", сподели той на конференцията с Мелони.

Германия: рекорден пакет

Дни преди визитата на Зеленски Германия. Берлин в миналото бе подложен на критика, че работи прекомерно постепенно в даването на военна помощ - и изключително на танкове и противовъздушна защита.

 Зеленски в Берлин: Можем да създадем провалянето на Русия необратимо Зеленски в Берлин: Можем да създадем провалянето на Русия необратимо

По-късно канцлерът Олаф Шолц, който се срещна със Зеленски, разгласи, че в подготвяния пакет влизат артилерия, ракетни системи Iris-T, 30 танка " Леопард 1 ", над 100 бронирани машини и близо 200 разследващи дрона.

Франция: още танкове и бронирани машини

" В идващите седмици Франция ще образова и въоръжи няколко батальона с десетки бойни машини и леки танкове AMX-10RC ", гласеше взаимно изказване на Зеленски и френския президент Еманюел Макрон. Париж поддържа Киев, като пробва да " отслаби способността на Русия да продължи с противозаконната си война в Украйна ".

Англия: ракети и дронове

Англия е значима като втория снабдител на военна помощ за Украйна: 2.9 за предходната година, втора след Съединени американски щати, с заричане за сходна сума следващата година. Доставени са към този момент танкове " Чалънджър 2 ", самоходни оръдия, стотици бронирани машини и други. Близо 15 хиляди украински военни са подготвени на английска територия. " Това е основен миг за съпротивата на Украйна против ужасна нападателна война, която никой не предизвика. "

От Лондон пристигнаха две известия - преди визитата (ракети Stom Shadow с огромен обхват, в тази ситуация 250 км) и след кацането на президента (британското държавно управление заяви,.

Друг акцент ще е конференцията за възобновяване на Украйна в опит да се набере повече помощ за тежко засегнатата от Украйна страна по-късно тази година.

" Коалиция на изтребителите "?

Зеленски обаче загатна и че Украйна може скоро да получи изтребители F-16, като добави, че се надява на " доста значими " решения с поддръжката на Англия. И пресслужбата му изясни, че " коалиция на самолетните " е била разисквана в Лондон.

По този въпрос, часове по-рано, Макрон друго мнение: " въпросът за самолетите е малко несвоевременен ", въпреки страната да е подготвена. Все отново Зеленски упорства, че Лондон и Варшава са приели, че ще са част от обединението. " Сигурен съм, че Франция и други сътрудници ще се причислят ", сподели.

Каквото и да стане, даже Англия (която няма на въоръжение F-16) да се застъпи за предоставяне на изтребители на Украйна, първо ще би трябвало да бъдат уверени Съединени американски щати. Попитан дали позицията им против сходна стъпка се е трансформирала, съветникът на Байдън Джон Кърби отговори малко: " Не. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР