Рибата е един от най-полезните продукти, чиято консумация е задължителна

...
Рибата е един от най-полезните продукти, чиято консумация е задължителна
Коментари Харесай

Ето как се осолява и маринова риба

Рибата е един от най-полезните артикули, чиято консумация е наложителна най-малко по няколко пъти седмично. Голямо многообразие от типове риба, които могат да се подготвят по редица способи, съгласно желанията и усета ви. Специалитет на всяка софра и най-много на Никулден, тя съдържа доста потребни субстанции, които спомага за вярното действие на процесите в организма. Освен това е доста вкусна.

Както споменахме, може да приготвите обичания си тип риба по разнообразни способи. Един от тях е посредством мариноване на рибата. Популярен способ за подготвяне, от който се възползват доста фенове на този артикул, които желаят да си набират ресурси за дълго време. Някои са израснали с маринована риба, други занапред откриват това кулинарно знамение. Ако желаете да опитате – ето по какъв начин се маринова риба:

Разбира се, първо би трябвало да пристъпите към разчистване на рибата – махнете опашката и главата, както и вътрешностите. Почиства се кръвоносния съд, ситуиран до костта.

След това би трябвало да се заемете с подготвяне на саламура. Необходима ви е едра сол, която да разтворите в подобаващ за задачата съд. Ще разберете, че вашата саламура за риба е подготвена, посредством използване на един трик. Пуснете сурово яйце вътре и изчакайте да изплува.

Щом диаметърът на посочилата се на повърхността част е огромен колкото монета от 50 стотинки, значи сте подготвени. Залейте рибата с готовата саламура и поставете капак, който да я задържи в нея. Според размера, оставете да престои. По-дребните риби имат потребност от 12 часа, а по-едрите от 24. Когато времето изтече, извадете и оставете да се отцеди от саламурата.

 Маринована риба в буркан

Поставете рибата в съд и я залейте с оцет. Оставете да престои 12 часа и още веднъж отцедете. След това подредете частите в буркани. Запържва се олио, което се оставя да изстине. След като това стане, с него се заливат бурканите с консервирана риба. Те ще бъдат подготвени за изразходване след към 20 дни. Вашата маринована риба е подготвена!

По предпочитание и усет към горната марината за риба може да добавите соев сос или подправки, стига да обичате рибата приготвена по този метод. Може да опитате общоприетият метод един път, а след това да експериментирате. Въпрос на усет и желания. Ето че мариноването на риба не е толкоз сложна задача!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР