Резултатите от завършилите вчера преговори на делегациите от Китай и

...
Резултатите от завършилите вчера преговори на делегациите от Китай и
Коментари Харесай

Какви отстъпки направи Китай, за да спре търговската война със САЩ?

Резултатите от приключилите през вчерашния ден договаряния на делегациите от Китай и Съединени американски щати по комерсиалните проблеми сред двете страни няма да станат известни скоро. Постигнатите договорености са показани във Вашингтон и се чака на тази основа администрацията на Доналд Тръмп да предложи ограничения за прекъсване на спора, заяви Bloomberg.

Единствената информация за постигнатото идва от китайски източници. Пекин към този момент дефинира договарянията като "мащабни, детайлни и позитивни ". От своя страна, Тръмп разгласи в Туитър, че е удовлетворен и чака проблемите с Китай да бъдат преодолени.

И защото става дума за съществени несъгласия, забавно е кой какви отстъпки е направил. Китайски източници оповестяват, че има "съществен прогрес " по настояването на Съединени американски щати за увеличение на покупките от страна на Пекин на американска селскостопанска продукция, нефт и природен газ. "Остава да се уточнят единствено детайлите ", споделя източникът.

Това индиректно бе доказано от китайското Министерство на търговията през днешния ден, откакто бе оповестено публично изказване, в което се споделя "преговарящите делегации договориха ограничения по договореностите сред президентите Си Цзинпин и Доналд Тръмп по време на срещата Г-20 ".

Така Китай ще усили покупките на полутечен природен газ от Съединени американски щати в пъти и ще понижи покупките си на съветски природен газ. За това към този момент има и съответна договореност - американската компания Cheniere Energy заяви,че готви подписването на дълготраен контракт с Китай за доставки на газ. Тази компания е първата,която към този момент достави 5 танкера с полутечен газ на Пекин през 2018 година.

Друга отстъпка на китайската страна в договарянията е разширение достъпа на американските енергийни компании до китайския пазар. За това към този момент има подписано и двустранно съглашение.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР