Египет призова палестинското ислямистко движение Хамас и Израел да проявят

...
Египет призова палестинското ислямистко движение Хамас и Израел да проявят
Коментари Харесай

Египет призова „Хамас“ и Израел за гъвкавост, за да бъде постигнато споразумение за Газа

Египет прикани палестинското ислямистко придвижване " Хамас " и Израел да проявят еластичност, с цел да реализиран час по-скоро съглашение за прекъсване на огъня в линията Газа и за освобождение на заложниците, съобщи Франс прес, като се базира на египетското Външно министерство.

В телефонен диалог с американския държавен секретар Антъни Блинкън египетският външен министър Самех Шукри акцентира " какъв брой е значимо страните да бъдат насърчени да проявят еластичност и да положат всички нужни старания за постигането на съглашение за прекъсване на огъня и за слагане на завършек на филантропичната покруса " в линията Газа, се споделя в изказване на египетското министерство.

Египет счита, че договарянията в Кайро, на които тази седмица не се стигна до съглашение, са понастоящем в " деликатна фаза ", откакто делегациите на " Хамас " и Израел напуснаха египетската столица, се акцентира в изказването.

Кайро показва опасенията си, че израелска интервенция в град Рафах, който се намира границата на линията Газа с Египет, заплашва стабилността и сигурността на района, споделя още външното министерство.

В диалога с Шукри държавният секретар Блинкън съобщи още веднъж, че Съединени американски щати са срещу " огромна военна интервенция в Рафах " и срещу " принудително преселване на палестинци от Газа ", съобщи представителят на Държавния департамент Матю Милър.

Във вторник израелската войска разположи танкове в Рафах и откри надзор над палестинската страна на едноименния пропускателен пункт, който се намира на границата на линията Газа с Египет.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР