По време на изпита дванадесетокласниците трябваше и да дадат аргументи

...
По време на изпита дванадесетокласниците трябваше и да дадат аргументи
Коментари Харесай

Вижте темите и верните отговори на втората задължителна матура по профилиращ предмет

По време на изпита дванадесетокласниците трябваше и да дадат причини в поддръжка на актуалната доктрина за биохимичната еволюция.

Най-много зрелостници - 12 704, се явиха на изпита по британски език . За равнище B2 - профилирана подготовка, текстовете за слушане и четене бяха в необятен диапазон - от викингите, Наполеон Бонапарт, през странните закони в другите щати на Америка до Бетовен, Шопен и Вивалди. В писмената задача зрелостниците разсъждаваха върху опцията за доближаване на учебното заведение и бъдещо работно място, излагайки своите възгледи за това какво могат да допринесат за това учебните заведения и бъдещите работодатели.

За номофобията - взаимозависимост от мобилните телефони, дронове и изкуствения разсъдък, бяха част от тематиките за В1 и В1.1, а в писмените задания трябваше да опишат преживелица, която не се е развила съгласно упованията, да опишат съгласно личния си витален опит по какъв начин всичко може да се реализира, в случай че доста го искаш и имаш волята да го направиш.

По история и цивилизации в 26-а задача 1159 възпитаници трябваше да сформират обвързван писмен текст. Те имаха опция да избират сред отговор на въпрос по исторически проблем: " Пред какви проблеми и провокации Голямата меланхолия изправя страните през 30-те години на ХХ век? " или да сформират текст върху разнородни исторически източници на тематика " Какви промени настъпват в образованието в България след 1944 година? ".

Задачите на матурата по предприемачество , която от ден на ден е избирана (920 души тази сесия), имат практическа устременост - ревизират както предприемаческите умения, по този начин и финансовата просветеност, и икономическа просвета. Днес зрелостниците проучиха проблем и преценяваха какво решение да предложат на двама млади предприемачи-ресторантьори, тъй че бизнесът им да стане по-разпознаваем и да привлекат нови клиенти. Те трябваше да изберат сред две други възможности, като създадат нужните калкулации и аргументирано предложат тази от тях, която изцяло удовлетворява потребностите на клиентите и е с по-голяма финансова полза за бизнесмените.

Общо 24 338 зрелостници се явиха през днешния ден на наложителния зрелостен изпит по профилиращ предмет . Други 21 762 възпитаници в 12-и клас поставиха наложителен държавен изпит за придобиване на професионална подготовка (теория). Те работиха по тематика номер 10, която е друга за всяка специалност.

За " Помощник-възпитател " да вземем за пример задачата беше да се посочат модели за организация на времето на децата в детската градина отвън занятията.

По специалността " Техник по очна оптика " се изискваше да опишат същина на хиперметропията, промяна и предписания, както и да обяснят предназначението, характерностите и правилото на деяние на микроскопа.

Темата, по която работиха обучаваните за техници на енергийни уреди и съоръжения , беше " Автономни фотоволтаични системи ".

За специалността " Фирмен управител " изпитната тематика беше обезпечаване и обществено обезпечаване.

Забавна шоу анимация за възрастни беше тематиката на бъдещите аниматори в туризма .

Фурни на електрически готварски печки (или за вграждане) беше задачата на обучаваните по специалността " Електротехник ".

Строителните техници писаха по тематика за пречиствателните станции за отпадъчни води.

По специалността " Каменоделец " изпитната тематика беше " Пластичната анатомия - основа за планиране на скулптурни творби в камък ".

До момента в МОН има постъпила информация за пет анулирани работи . Трима са хванати с мобилни устройства във Варна, Ардино и Клисура, а двама са опитвали да преписват данни от механически устройства в Котел и Смолян. 

Проблем с отпечатването на тестванията от матурата по български език и литература е зародил в Профилираната езикова гимназия " Никола Вапцаров " в Шумен , съобщи за Българска телеграфна агенция началникът на Регионалното ръководство на образованието Кремена Маринова. Проблемът е бил обвързван с принтер, който не е разпечатал на книжен притежател в цялостна степен диаграмата. 

Във Велико Търново пък е имало забавяне с началото на матурата по британски език и усложнения с аудиотехниката за възпроизводство на текстовете, са алармирали в БНР зрелостници. По думите на Розалия Личева, шеф на Регионалното ръководство на образованието, обаче не е бил подаден сигнал от учебното заведение. 

Резултатите от изпитите ще бъдат оповестени до 7 юни.  Верните отговори може да видите .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР