Резултатите от деветия кръг преговори между Великобритания и ЕС за

...
Резултатите от деветия кръг преговори между Великобритания и ЕС за
Коментари Харесай

Светлина в тунела за Брекзит със сделка


Резултатите от деветия кръг договаряния сред Англия и Европейски Съюз за бъдещите им връзки разрешават да се видят контури на договорка. Това се споделя в заявление на английския договарящ Дейвид Фрост, оповестена на уеб страницата на държавното управление на Обединеното кралство, съобщи БГН Европейски Съюз , базирайки се на ТАСС.

В доста области, засягащи нашите договаряния , се обрисуват контурите на бъдещата договорка , макар съхраняващите се несъгласия. Това важи за множеството раздели от комерсиалното и икономическо съглашение, в частност за въпросите на търговията със артикули и услуги, превоза, енергетиката, общественото обезпечаване и присъединяване в стратегиите на Европейски Съюз ”, установи Фрост, окачествявайки протеклите договаряния като градивни.

В изявление за Би-би-си министър председателят Борис Джонсън изрази вяра, че съглашението с Европейски Съюз ще бъде подписано в период. „ Това зависи от нашите (европейски) другари. Те подписаха с Канада такова съглашение, каквото желаеме да имаме и ние. Защо тогава да не го подпишат с нас? Ние сме доста близки, въпреки всичко 45 години били сме членове на Европейски Съюз ”, сподели Джонсън.

Приключилият девети кръг бе последният от плануваните публични договаряния сред Лондон и Брюксел. Днес Джонсън би трябвало да се срещне с председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, с цел да разиска идващите стъпки, тъй като остава доста малко време до края на годината, когато ще спре действието на преходния интервал. По-рано Джонсън споделяше, че съглашението би трябвало да бъде реализирано до 15 октомври, когато в Брюксел би трябвало да се организира среща на върха. Той отбелязваше също, че няма смисъл договаряния те да не престават след средата на октомври.

БГН Европейски Съюз напомня, че през вчерашния ден ръководителят на Европейски Съюз Урсула фон дер Лайен прикани комерсиалните договаряния с Лондон да бъдат засилени след края на последния плануван кръг за споразумяване на бъдещите връзки сред Европа и Англия.

„ Където има воля, има и метод, тъй че мисля, че би трябвало да активизираме договаряния те, тъй като си коства да работим интензивно върху това “, сподели Фон дер Лайен пред кореспонденти след срещата на върха на водачите на Европейски Съюз в Брюксел.

Германският канцлер Ангела Меркел от своя страна съобщи, че идващите дни ще бъдат решаващи за намирането на пробив в зациклилите договаряния сред Европейски Съюз и Англия по отношение на комерсиалните връзки след Брекзит.

“Преговорите навлизат в решаваща фаза и ще стане ясно през идващите няколко дни дали напредваме или не ”, съобщи Меркел след срещата на върха на Европейски Съюз , като предизвести, че английското законодателство за пренаписване на част от съглашението за развода е “горчив ” крах. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР