Рейтингът на Столична община, даден от международната рейтингова агенция Стандард

...
Рейтингът на Столична община, даден от международната рейтингова агенция Стандард
Коментари Харесай

Рейтингът на Столична община, даден от Стандард енд Пуърс, беше потвърден на BBB-

Рейтингът на Столична община, даден от интернационалната рейтингова организация " Стандард енд Пуърс ", беше доказан на " BBB- ", оповестиха от пресцентъра на Столична община.

В отчета на S&P Global Ratings се отбелязва, че е настъпило значително за рейтинга събитие, а точно продажбата на каузи на общината в Общинска банка. В резултат на това се усъвършенства с едно ходило оценката на основния фактор " условни отговорности ", които от " високи " стават " умерени ".

Рейтингът на София бе нараснал през декември предходната година от " ВВ+ " на " ВВВ- " със постоянна вероятност и той е в групата на " капиталовите рейтинги ", припомниха от общината. Това оказва помощ за привличане на по-евтин финансов запас за осъществяване на финансовата стратегия на столицата.

Според предварителните данни за осъществяване на бюджета на София за 2018 година приходите в общинската хазна през първите два месеца на годината са с над 5.3 млн.лв. повече в съпоставяне със същия интервал на 2017 година Общо 87.2 млн.лв. са постъпленията през януари и февруари.

От имуществени налози приходите са в размер на 46.6 млн. лева, като от налог здания са постъпили 14.16 млн. лева, а от налога върху моторните транспортни средства - 16.6 млн. лева Кампанията за налог МПС тази година стартира още на 2 януари, което се отрази на положителната събираемост, регистрират от общината.

При налога върху възмездното придобиване на парцели има нарастване с близо 4 млн. лева През януари и февруари по това перо в общинската хазна са влезнали над 14.3 млн. лева

Постъпленията от такса боклук досега са над 21 млн. лева, а общо неданъчните доходи за първите два месеца на годината са над 40.6 млн. лева, означават от Столична община.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР