Рецептите за коктейли с кафе изобщо не са новост. Сред

...
Рецептите за коктейли с кафе изобщо не са новост. Сред
Коментари Харесай

Рано сутрин може да се започне с... коктейл

Рецептите за коктейли с кафе въобще не са оригиналност. Сред приетите класики са и нашите любимци - " Еспресо мартини ", " Бял руснак " и " Черен руснак ". И сме изцяло наясно, че вървят изключително добре с компания за петък вечер. На сутринта обаче можем да разнообразим ритуала си за пробуждане с чаша кафе.

Споделяме рецепта, в която кафето още веднъж е " основен обвинен ". Но в коктейл, който е в действителност смути.

Получава се апетитен микс, съблазняващ с какаови нотки и ободрителен с кремообразен плодов усет. Но несъмнено, най-важното - дава сила за целия ден с доза кафе, ядково мляко и фъстъчено масло.
 Снимка 569538
 

Какво ни би трябвало
150 гр. бадемово мляко 60 гр. кафе 15 гр. фъстъчено масло Какао на прахуляк Ванилов дестилат Замразен банан
Какво ги вършим

В блендер слагаме един замразен банан, прибавяме фъстъченото масло, бадемовото мляко и кафето. А най-после и малко какао на прахуляк и ванилов дестилат за още по-свеж усет и мирис.

Всички съставки блендираме за няколко секунди, до момента в който консистенцията стане прелестно кремообразна. След това сипваме към този момент готовото смути в дълбока висока чаша и можем да гарнираме с още малко фъстъчено масло от горната страна. А за какво не и да поръсим с натрошен шоколад или две-три зърна кафе - ей по този начин, за лукс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР