"Рестарт на демократичната система би било рестарт на една и

...
"Рестарт на демократичната система би било рестарт на една и
Коментари Харесай

Филип Попов с горещ коментар за проектите на Мая Манолова и Слави Трифонов

"Рестарт на демократичната система би било рестарт на една и съща система. За да има действителен рестарт би трябвало да има нов тип система във връзка с изборно законодателство. За да го създадем би трябвало да свикаме Велико национално заседание ".

С тези думи стартира присъединяване си в предаването "Офанзива " с Любо Огнянов секретарят на ПГ на Българска социалистическа партия Филип Попов.

"Консултациите при президента касаят модела на прокуратурата като част от правосъдната власт. Не са обвързани с рестарт на цялата демократична система. Всяка година от началото на прехода се опитваме да я рестартираме, само че натискаме неверния бутон. Парламентаризмът е доста по-демократично изискан като развой и благоприятни условия, в сравнение с президентската република. Има и минуси, само че повече са плюсовете ", сподели той.

"Мястото на прокуратурата е в правосъдната власт. Като я извадим къде ще отиде? В изпълнителната власт, като самостоятелна организация? Тя и в този момент е самостоятелна. Ако тя е изпълнителната власт ще бъде извънредно сриване на демокрацията ", показа Попов.

"Беше изработен опит от Реформаторския блок да се раздели Висш съдебен съвет на две колегии, това докара до разтърсвания. Заиграването с тематиката „ правосъдна власт” не би довело до избирателен резултат. Ако има, той ще бъде временен. Опасно е това говорене ", съобщи той.

"Не може да приказваме за разединение в Българска социалистическа партия, всичко беше правилно към партията. Формацията на Мая Манолова не съставлява заплаха за Българска социалистическа партия. Такъв план като нейния, както и на Слави Трифонов са за да се обере отрицателния избор. 60 % от българите не виждат смисъл да гласоподават, не виждат своя представител.

Не се знае те към кого от новосъздадените обединения биха се насочили. Такива нововъзникнали обединения имаше, те желаят да са Царя Спасител, Крали Марко. Не би следвало обаче да се поддържат ", добави Филип Попов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР