Респ. Майк Колинс, R-Ga., въвежда законодателство, което изисква от ICE

...
Респ. Майк Колинс, R-Ga., въвежда законодателство, което изисква от ICE
Коментари Харесай

Конгресменът от Републиканската партия въвежда „Закона на Лейкън Райли“, който изисква от ICE да задържа мигранти, арестувани за кражба

Респ. Майк Колинс, R-Ga., вкарва законодателство, което изисква от ICE да задържа незаконни имигранти, които са упрекнати в локална кражба или кражба с щурм, откакто мигрант, упрекнат в такива закононарушения, беше освободен и по-късно упрекнат в убийството на американски студент.

Законът на Лейкън Райли е кръстен на 22-годишната Лейкън Хоуп Райли, студентка по здравна сестра, която неотдавна беше убита в кампуса на университета в Джорджия. Хосе Антонио Ибара, незаконният преселник от Венецуела, упрекнат в бруталното ликвидиране, е бил задържан няколко пъти преди убийството, само че не е бил арестуван от ICE.

Преди да бъде упрекнат в незаконно ликвидиране, Ибара е задържан за шофиране в нетрезво положение и шофиране без брошура, написа в прессъобщение прокуратурата на Средния окръг на Джорджия, цитирайки клетвена декларация и наказателна тъжба против мигранта. Според полицията той също беше упрекнат в кражба от магазин през октомври 2023 година Новият законопроект на Колинс би претендирал ICE да задържи Ибара след тези първи закононарушения и преди гибелта на Райли.

Колинс, който съставлява 10-ия конгресен окръг на Атина в Джорджия – където се случи съдбовната офанзива – сподели, че убийството на Райли е „ звън за пробуждане “ за Америка и законопроектът се стреми да се бори с „ вълната от противозаконна престъпност “, която той приписва на продължаващата гранична рецесия.

Лейкън Райли театралничи за фотография, оповестена във Фейсбук. Райли, студентка по здравна сестра, беше открита мъртва покрай езеро в кампуса на университета в Джорджия на 22 февруари 2024 година (Лейкън Райли/Facebook)

„ Безсмисленото ликвидиране на Лейкън Райли от Хосе Ибара, който нямаше работа да бъде в тази страна, беше още един сигнал за пробуждане, защото американците претърпяват вълна от противозаконни извънземни закононарушения заради политиката на Джо Байдън за отворени граници и локални градски убежища “, сподели Колинс пред Fox News Digital.

Конгресменът сподели, законодателството ще работи за попречване на сходни трагични произшествия вследствие на отворената южна граница.

„ Иска ми се да можем да върнем Лейкън, само че в този момент би трябвало да насочим фокуса си към гарантирайки, че това няма да се случи на различен американец “, продължи републиканският конгресмен. „ Ето за какво вкарах Закона на Лейкън Райли. “

Реп. Майк Колинс напуща срещата на групата на републиканците в Камарата на представителите в Capitol Hill Club във Вашингтон на 23 май 2023 година (Бил Кларк/Гети изображения)

Законът на Лейкън Райли ще „ изисква имиграционно и митническо правоприлагане (ICE) за издаване на задържане за незаконни чужденци, които са упрекнати или представени в локална кражба или кражба с щурм.По-сериозните закононарушения към този момент изискват ICE да издаде задържане, само че полицията на Атина, Джорджия се свърза с ICE по отношение на Хосе Ибара, когато той беше представен в кражба от магазин, и ICE издаде задържан и го подвигна, Лейкън Райли щеше да е жив. "

Законопроектът също по този начин ще разреши на обособените щати да подхващат дейности против федералното държавно управление, „ в случай че деяние, обвързвано с имиграцията, вреди на щата или неговите жители. "

„ Позволете на щатите да съдят федералното държавно управление за правосъдна възбрана, в случай че деяние, обвързвано с имиграцията (условно освобождение, нарушаване на условията за задържане и т.н.), вреди на щата или неговите жители. Това дава на щатите юридически запас да принудят федералния държавното управление да се оправи с някои пропуски, свързани със сигурността на границите ", се споделя в прессъобщение, обявяващо законодателството.

Хосе Ибара беше задържан на 23 февруари по отношение на убийството на Лейкън Райли на 22 февруари в Атина, Джорджия. (Кларк Окръжен шериф)

Камарата може да гласоподава законопроекта още тази седмица, се прибавя в известието.

Колинс неотдавна управлява делегацията на Конгреса на Джорджия в минута безмълвие за Райли и даде обещание да продължи да предотвратява сходни събития в бъдеще.

Аубри Спейди е помощник продукция за Fox News Digital.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР