Агенцията за опазване на околната среда разпредели около 3 милиарда

...
Агенцията за опазване на околната среда разпредели около 3 милиарда
Коментари Харесай

$3 милиарда за подмяна на оловни тръби на EPA, изпратени до щатите въз основа на непроверени данни, казва пазач

Агенцията за запазване на околната среда разпредели към 3 милиарда $ на щатите предходната година, с цел да размени нездравословните оловни тръби въз основа на непроверени данни, съгласно бележката на общоприет контрольор на организацията, което евентуално значи, че някои щати са получили прекалено много пари, а други са получили прекомерно малко.

Разследващите откриха, че два щата са дали неточни данни, се споделя в бележката от сряда. Не уточни имената на щатите. Оттогава EPA направи промени, само че генералният контрольор сподели, че организацията може да направи повече.

„ Недостатъчният вътрешен надзор за инспекция на данните докара до разпределения, които не съставляват потребностите на всеки щат, и в случай че не бъдат адресирани, Агенцията рискува да употребява ненадеждни данни за бъдещи " разноски за инфраструктура, сподели генералният контрольор на EPA Шон У. О'Донъл.

Агенцията сподели, че не е съгласна с няколко аспекта на бележката на генералния контрольор, в която се споделя, че неговата оценка за оловните тръби е най-хубавият разполагаем и верният метод за разпределение на финансиране на страните. Агенцията също по този начин сподели, че има защитни ограничения, с цел да подсигурява, че парите се изразходват вярно.

Двупартийният закон за инфраструктурата даде 15 милиарда $ за намиране и замяна на оловни тръби за пет години. Тези тръби са изключително постоянно срещани в Средния запад и Североизток и нормално се намират в по-стари домове. Оловото може да понижи коефициента на просветеност при децата и да спре развиването им. Също по този начин е обвързвано с по-високо кръвно налягане при възрастни.

За да разпредели средствата въз основа на това какъв брой оловни тръби имат щатите, EPA изиска оценки от щатите и комуналните услуги. След това, през април 2023 година, организацията разгласи резултатите – има към 9,2 милиона оловни тръби в цялата страна – и поправя формулата си за финансиране.

Изпълнител работи върху изтичаща оловна обслужваща тръба преди подмяната на обслужващата линия през април 10, 2023 година EPA съобщи, че не е съгласна с записка от общоприет контрольор на организацията, който твърди, че са употребявани неточни данни за разпределяне на финансиране на щатите за замяна на оловни тръби. (Antonio Perez/Chicago Tribune/Tribune News Service посредством Getty Images)

Том Нелтнер, народен шеф на Unleaded Kids, сподели, че два щата – Тексас и Флорида – имат доста по-високи общи стойности от предстоящото в тези оценки. Флорида в последна сметка получи най-вече финансиране от всички щати през 2023 година: 254,8 милиона $ след първична оценка от близо 1,2 милиона оловни тръби.

„ Като подава повишена информация, тя лишава пари от щатите, които в действителност се нуждаят от нея, “ сподели той.

Тексас и Флорида не дадоха отговор неотложно на известията, оставени в офисите на техните губернатори и отдела за качество на околната среда на Флорида.

Администрацията на Байдън сложи като приоритет доставянето на безвредна питейна вода за всички. По-рано тази година EPA предложи предписание, което ще изисква множеството градове да сменят всичките си оловни тръби в границите на едно десетилетие. Той също по този начин сложи ограничавания за по този начин наречените „ безконечни химикали “ в питейната вода.

Републиканците неведнъж нападнаха разноските на администрацията на Байдън за климата и екологичните цели като разпределяне на леви дела без задоволително отчетност.

Офисът на генералния контрольор на EPA е в средата на оценка на федералното финансиране за замяна на оловни тръби и е бил в контакт със чиновници на организацията по-рано по отношение на някои от техните опасения. Главният контрольор чака да разгласява финален отчет през есента, когато ще разпознава неточностите във всеки щат.

Генералният контрольор откри, че снабдител на вода в един щат е изпратил неприятна информация до организацията и „ корекции, направени от различен state " също бяха подадени.

Агенцията сподели, че е " направила голямо количество работа по обезпечаване на качеството ", несъгласна с изказванията на основния контрольор, че напъните им са се оказали незадоволителни. Федералните чиновници прегледаха локалните прогнози за оловни тръби, като отхвърлиха някои, които откриха за несъответстващи.

Дори преди да бъде оповестена бележката на генералния контрольор, някои щати към този момент се оплакаха на EPA, че решенията му за финансиране не са обективни.

„ Имаме съществени опасения по отношение на качеството на данните, на които EPA разчита “, се споделя в писмо от февруари до EPA от чиновници на Масачузетс.

В началото на май EPA поправя разпределението на средствата за 2024 година, което се основава на нова информация, получена от комуналните услуги. Президентът Байдън разгласи финансирането на спирка в Уилмингтън, Северна Каролина. Финансирането за Тексас спадна най-много; неговите 146,2 милиона $ бяха понижени с към 117,6 милиона $. Флорида имаше второто най-голямо понижение, понижено с 26,1 милиона $. Осем други щата или територии означиха по-малки понижения.

Деветнадесет щата получиха повече пари, водени от Минесота с $48,7 милиона повече и Ню Джърси с $40,1 милиона повече.

Neltner сподели, че EPA заслужава самопризнание за събирането спомагателна информация за възстановяване на точността на предоставеното финансиране.

15 милиарда $ са единствено дребна част от общата сума, нужна за замяна на всички оловни тръби в страната. Ерик Олсън, специалист по опазване на здравето и храна в екологичната група Natural Resources Defense Council, сподели, че повишените оценки от някои страни могат да насочат доста пари към неверното място.

„ Просто ще кажа, че е съмнително ”, сподели той.

Олсън сподели, че е обвързване на водоснабдителните компании и щатите да дават точна информация. Но EPA също заслужава известна виновност, „ тъй като не е проверила някои от тези цифри “, сподели той.

Когато организацията стартира да разпределя пари, някои щати като Мичиган имаха дълъг лист от планове, които желаеха да финансират. Други не са толкоз напреднали и първо би трябвало да похарчат парите за инвентар, с цел да намерят своите оловни тръби. Малък брой щати даже отхвърлиха финансиране през първата година, в което беше препоръчано.

Ако щатите не изразходват всичките си пари, те се пренасочват към щатите, които се нуждаят повече от тях.

Neltner се тревожи, че в случай че страните получат повече пари, в сравнение с са им нужни, те ще ги похарчат за скъпи ресурси от оловни тръби, а не за старания за замяна.

Джон Румплер, шеф за чиста вода, отдел за околната среда group Environment America, сподели, че значимият въпрос е какъв брой добре страните употребяват парите, които са им дадени, с цел да заменят оловните тръби.

„ Дори в случай че всички тези пари бяха идеално разпределени “, сподели той. „ Това няма да отстрани всички оловни тръби. “

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР