Градовете в Североизток и Среден Запад на Америка леко се

...
Градовете в Североизток и Среден Запад на Америка леко се
Коментари Харесай

Данните от преброяването показват, че Детройт обръща десетилетия на спад на населението, южните градове все още растат най-бързо

Градовете в Североизток и Среден Запад на Америка леко се възвръщат след години на спад на популацията – изключително Детройт, който набъбна за първи път през десетилетия - макар че Югът към момента господства растежа на нацията, съгласно оценките на Бюрото за броене на популацията на Съединени американски щати, оповестени в четвъртък.

Детройт, най-големият град в Мичиган, е бил очевидец на изселване на хора от 1950 година насам. Въпреки това прогнозите, оповестени в четвъртък, демонстрират, че популацията на най-големия град в Мичиган се е нараснало единствено с 1852 души от 631 366 през 2022 година на 633 218 предходната година. популацията му понижава и по-късно внезапно спада заради бягството на белите в предградията, расови протести през 1967 година, миграцията към предградията на доста от черната междинна класа и националния стопански спад, който предвещава оповестяването на банкрут на града през 2013 година

„ Това е страховит ден. Това е ден, който чакахме от 10 години “, сподели кметът Майк Дъган пред Асошиейтед прес. „ Град Детройт се причисли към общностите в Америка, чието население пораства съгласно Бюрото за броене на популацията. За нашата национална марка беше сериозно значимо Бюрото за броене на популацията да ни сертифицира като растящи. “

Modest превръщане на спада на популацията също беше следено предходната година в други огромни градове в североизточния и междинния запад на нацията, до момента в който оценките от преброяването демонстрираха, че 13 от 15-те най-бързо разрастващи се града в Съединени американски щати са на юг - осем единствено в Тексас.

Сан Антонио, Тексас, имаше най-големия скок на напредък в чисти цифри предходната година, добавяйки към 22 000 поданици. Той беше последван от други южни градове, в това число Форт Уърт, Тексас; Шарлот, Северна Каролина; Джаксънвил, Флорида; и Порт Сейнт Луси, Флорида.

Хоризонтът на Детройт се вижда на 12 май 2020 година в Детройт. Град Детройт, който е очевидец на изселване на десетки хиляди хора от 50-те години на предишния век, е повишен по население за първи път от повече от шест десетилетия, съгласно оценките на преброяването в Съединени американски щати. (AP Photo/Paul Sancya, File)

Три от най-големите градове в Съединени американски щати, които кървяха поданици през това десетилетие, забавиха ненапълно тези напускания. Ню Йорк, който е изгубил съвсем 550 000 поданици през това десетилетие до момента, означи спад от единствено 77 000 поданици предходната година, към три пети от броя от миналата година.

Миналата година Лос Анджелис загуби единствено 1800 души година, след спад през 2020 година с съвсем 78 000 поданици. Чикаго, който е изгубил съвсем 82 000 души през това десетилетие, има спад на популацията единствено с 8200 поданици предходната година.

И Сан Франциско, който е изгубил по-голям дял поданици през това десетилетие, в сравнение с всеки различен огромен град - съвсем 7,5% — в действителност е повишен с повече от 1200 поданици предходната година.

Ню Йорк с близо 8,3 милиона души остава най-големият град в страната по население към 1 юли 2023 година Лос Анджелис е втори с близо 4 милиона поданици, до момента в който Чикаго е трети с 2,7 милиона.

Хюстън с 2,3 милиона поданици, Финикс с 1,7 милиона, Филаделфия с 1,6 милиона, Сан Антонио, Тексас, с 1,5 милиона, Сан Диего с 1,4 милиона, Далас с 1,3 милиона и Джаксънвил, Флорида, с 986 000, допълват топ 10 на най-големите градове.

За Детройт увеличението на популацията е продължение на бавния и постоянен прогрес и убеденост в града. Проектът на НФЛ сложи нов връх за посещаемост, откакто повече от 775 000 почитатели наводниха центъра на Детройт предишния месец за тридневното събитие.

Това е надалеч от мястото, където Детройт седеше след излизането си от декември 2014 година от най-големия общински банкрут в История на Съединени американски щати. Около 7 милиарда $ дълг бяха преструктурирани или заличени от банкрута, а 1,7 милиарда $ бяха заделени за възстановяване на градските услуги.

Дъган пое поста през януари 2014 година и се зае да се оправи с големия проблем на града с заболяването. Повече от 25 000 къщи са разрушени, най-вече с федерално финансиране, а 15 000 са или са в развой на реновиране. Остават към 4500 празни къщи, доста от които към момента следва да бъдат съборени или реновирани, съгласно градските управляващи.

„ Докато отстраняваме мана, от ден на ден и повече хора се местят в положителните къщи “, сподели Дъган. „ В момента не наподобява, че можем да строим жилища задоволително бързо. “

Дъган също по този начин приписва производителите на коли и други компании, които връщат работни места, като подкрепяне на повишаването на популацията в града с повърхност от 139 квадратни благи.

Но какъв брой хора в действителност живеят в Детройт и по какъв начин се преброяват е източник на търкания сред града и преброяването. През септември 2022 година Детройт съди Бюрото за броене на популацията поради прогнози за популацията от 2021 година, които демонстрират, че е изгубил 7100 поданици.

Тогава Дъган сподели пред кореспонденти, че градът желае Бюрото за броене да разкрие по какъв начин е изготвило оценките си за загуба на популацията за Детройт. Делото последва обжалването на града на данните от преброяването през 2020 година, които демонстрираха, че Детройт има 639 111 поданици, до момента в който оценките от 2019 година дефинират популацията на града на 670 052 поданици.

Детройт беше измежду няколко огромни града, които оспориха своите 2020 година данни от преброяването, след национално броене на популацията, при което Бюрото за броене на популацията призна, че по-висок % афро-американци и латиноамериканци са били незадоволително регистрирани спрямо предходното десетилетие. Около 77% от жителите на Детройт са афроамериканци, а латиноамериканците съставляват съвсем 8% от популацията.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР