Решено е окончателно: ще има магистрален газопровод (МГП) Силата на

...
Решено е окончателно: ще има магистрален газопровод (МГП) Силата на
Коментари Харесай

„Силата на Сибир“ лиши Европа от последните й надежди

Решено е дефинитивно: ще има магистрален газопровод (МГП) „ Силата на Сибир – 2 “!
Нека създадем спогодба, че проектите, графиците и техническите характерности на новия източен газопровод са известни много почти, а “Газпром ” мълчи по този въпрос. Можете да разберете вероятностите за осъществяване на плана от разпръснати вести и през днешния ден ще се опитаме да съберем цяла мозайка от тези части.

Упоритите диалози, че ще се строи новия магистрален водопровод, се появиха през 2020 година, а главното удостоверение на слуховете беше непрестанно възходящото натоварване на по-големия брат " Силата на Сибир - 1 ". Ресурсната база за новия експортен маршрут ще бъдат находищата на Ямал и региона Надим-Пур-Таз, находището “Ковикта ” и газоносните провинции на Красноярски край. Първоначално беше планувано трасето на тръбата да минава по най-краткия път през Алтай (Барнаул - Бийск - Горно-Алтайск), само че след обзор на предпроектното изследване стана ясно, че по-кратко въобще не значи по-евтино, а тъкмо противоположното. Новият утвърден маршрут минава на юг от Томск до Красноярск, Иркутск и по-нататък заобикаля Байкал внезапно на юг към Монголия до Улан Батор.

Според западните анализатори построяването на “Силата на Сибир-2 ” ще коства 10 до тринадесет милиарда $, а откакто газопроводът доближи плановия си потенциал, Китай ще може да получава до 98 милиарда кубически метра газ годишно. Това е единствено една трета по-малко от това, което Европа купуваше по времето, когато още не беше почнала непринуден въглеводороден апетит. Но всички тези числа и размери са второстепенни, има и други не по-малко значими фактори.

Икономическият конгрес в Красноярск завърши преди две седмици. На него, апропо, беше разискван въпросът за създаване на газопровод и беше оповестена тактика, която допуска, че от газопровода, който ще минава единствено на 70 километра южно от столицата на края, ще бъде изработен индустриален газоотвод. Благодарение на този клон ще се извърши газификация на района и самия Красноярск, където заради всеобщото потребление на въглищ с тъжна прецизност се афишира по този начин нареченият режим на черно небе. Известно е сигурно, че за реализацията на плана са разпределени два милиарда кубически метра потенциал на тръбопровода, като се позволява нарастване на квотата до 5,2 милиарда.

Монголският сектор е не по-малко забавен.

Дължината му е 960 километра и също минава в непосредствена непосредственост, само че към този момент от монголската столица. В същото време Улан Батор получава освен директна тръба, само че и пълностоен вътрешен газопровод, наименуван “Союз Восток ”, взаимен протокол за утвърждение на плана беше подписан през януари 2022 година от Алексей Милер и вицепремиера Сайнбуянгин Амарсайхан. Лесно е да се досетите, че възходящата вътрешна разпределителна мрежа ще разреши на Монголия да газифицира най-големия си град, както и да понижи потреблението на въглища, които през днешния ден играят основна роля в системата за произвеждане.

Е, най-интересното: условно пресичайки " континентална " Монголия, " Силата на Сибир - 2 " по-нататък отива на север от Китай, в самостоятелния район Вътрешна Монголия. Различни русофоби към този момент подвигнаха осведомителна вълна, убеждавайки паството си, че строителният план в никакъв случай няма да бъде сбъднат, а като доказателство е предоставена карта на гъстотата на популацията на Поднебесната. Кой, апелирам ви се, се нуждае от съветски газ в най-рядко популации район на Китай, питат многозначително те. Няма да убеждаваме никого и да прекосяваме от енергетиката към политиката.

Картата на китайските провинции подсказва, че Вътрешна Монголия в действителност е най-пустата и не изключително развита територия. Ето за какво смеем да приемем, че най-важната цел на построяването на газопровод е повишението на стандарта на живот в отдалечените райони. Тъй като газът е всеобщо на ниска цена електричество, той отоплява къщи в регион с внезапно континентален климат, където през зимата вали сняг до гърдите, а термометърът постоянно демонстрира минус двадесет. Това е опция за превръщане на частни транспортни средства на различно гориво, това е основата за създаване и действие на промишлени предприятия, а всичко това е повишение на стандарта на живот на локалното население, нови работни места и спомагателни пари в фамилния портфейл.

В умозаключение, дано кажем, че краят на 2023 година е разгласен за публична дата за довеждане докрай на строителството на “Силата на Сибир-2 ”. Като се има поради, че “Газпром ” приключва всички планове от последните години предварително, доста скоро ще разберем чии калкулации са били по-точни - нашите или на западните злобни критици.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР