Решението за присъединяването на България към Шенгенското пространство отново е

...
Решението за присъединяването на България към Шенгенското пространство отново е
Коментари Харесай

Йотова за Шенген: Да не даваме никакъв повод за двоен стандарт към България

Решението за присъединението на България към Шенгенското пространство още веднъж е политическо, по този начин както стана през 2011 година, когато България позволи огромна неточност като разреши техническите критерии за приемането ни да бъдат изместени и сменени от политически критерии. Това разяснява във Великотърновския университет вицепрезидентът Илияна Йотова и посочи, че българска дипломация продължава напъните на всички равнища.

" Винаги политически критерии ще бъдат налице. Винаги ще има неустойчивост или политически рецесии в една от страните членки и ние ще би трябвало да плащаме за тяхната вътрешнополитическа обстановка, както е казусът сега с Нидерландия. Това, разбра се, не анулира задължението на българската дипломация да продължи да бъде толкоз дейна, дори и повече, и най-много да не даваме никакъв мотив да се демонстрира към България двоен стандарт ", сподели вицепрезидентът, съобщи БНР.

Илияна Йотова съобщи, че към момента няма решение на президента ще бъде ли наложено несъгласие върху признатия от Народното събрание Изборен кодекс.

Според Йотова страната ни върви към предварителни парламентарни избори.

" Имам чувството, че показаните в Народното събрание политически партии като че ли напълно се убедиха, че не може да бъде формирано държавно управление и всеки стартира да прави своята предизборна акция, изключително след формулата, която явно избра първата политическа мощ да показа формула за експертен кабинет. Вероятно доста политически водачи са се виждали като бъдещи министри, в този момент явно това няма да се случи. "  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР