Решението за извикване за консултации на българския посланик в Москва

...
Решението за извикване за консултации на българския посланик в Москва
Коментари Харесай

Солидарността не трябва да е сляпа, обяви Румен Радев по случая "Скрипал"

Решението за извикване за съвещания на българския дипломат в Москва е в пълномощията на държавното управление и то би трябвало да стимулира своите дейности, съобщи през днешния ден президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос, представен от пресслужбата си. Държавният глава уточни, че това е стъпка, която не е била съгласувана с него.

" Солидарността е значим принцип, само че тя не би трябвало да бъде сляпа. В такива съществени случаи са нужни неоспорими доказателства ", акцентира още Румен Радев.

" Солидарността е значим принцип, само че тя не би трябвало да бъде сляпа. В такива съществени случаи са нужни неоспорими доказателства ", акцентира още Румен Радев.

Посочи, че тъкмо преди една година на Европейски съвет пред Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер, Тереза Мей и всички останали европейски водачи доста ясно изискал взаимност от всички тях за намесата на Турция в изборния развой в България.

" Такава взаимност и до ден сегашен чакам. За страдание не я чух и на конференцията във Варна ", съобщи още президентът.

Попитан дали върху България не е извършен несъразмерен напън, защото българската позиция се е сменяла не с дни, а с часове, и дали сходни дейности ще повлияят на предстоящото посещаване на съветския президент Владимир Путин в българия, президентът съобщи, че тези въпроси би трябвало да бъдат отправени към българското държавно управление.

Помолен да разяснява българската позиция по случая " Скрипал ", която съгласно съдружните сътрудници в ръководството е уравновесена, президентът означи, че също счита по този начин, представен от пресслужбата си.

В отговор на въпрос за извършената среща на водачите на Европейски Съюз и Турция във Варна, президентът уточни, че " на тази среща чухме по какъв начин турският президент отстоява позициите на Турция, за моя изненада чухме и по какъв начин българският министър председател излага турските искания към България. За страдание не чухме нито една дума от европейските водачи по въпроса за турската интервенция в нашия избирателен развой и другите наши двустранни проблеми с Турция. " Държавният глава още веднъж акцентира, че това не е неговото схващане за европейска взаимност.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (77)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР