Решението за бъдещия формат на волейболните първенства при мъжете в

...
Решението за бъдещия формат на волейболните първенства при мъжете в
Коментари Харесай

Людмил Найденов: 10 отбора в Суперлигата и Висшата лига е оптималният вариант

Решението за бъдещия формат на волейболните шампионати при мъжете в първата и втората група у нас, надлежно Суперлигата и Висшата лига, бе отсрочено за по-късен стадий, като ще бъде взето от УС на БФволейбол след полемика с всички клубове-участници.

Ето какво сподели за BGvolleyball.com мениджърът на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) Людмил Найденов по тематиката:
" Моето мнение е, че 10 тима в Суперлигата и 10 тима във Висшата лига е оптималният вид предвид на актуалната обстановка. Така ще има доста по-голямо качество на мачовете и равнището ще се вдигне. Първите осем вземат участие в плейофи, деветият играе плей-аут, десетият изпада. Този формат да бъде и за двете групи – и Суперлигата, и Висшата лига.
Определянето на тимовете в първата и втората група може да стане по два съществени метода.

При първия вид, десетте тима в Суперлигата се образуват въз основата на класирането от сегашния сезон, като единадесетият и дванадесетият изпадат. Двата изпадащи от елита, дружно с първите четири състава от подреждането в двете предварителни групи във Висшата лига оформят десетицата на втората лига.
 Пресконференция за издигането на президент на българския волейбол @@@

При втория вид дванадесетте тима от Суперлигата и първите четири от двете предварителни групи на Висшата лига биват разграничени на пет групи по четири отбора. Играе се шампионат. Първите два от всяка група оформят десетицата на Суперлигата, вторите два оформят десетицата на Висшата лига. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР