Решението на правителството за изграждането на два нови блока в

...
Решението на правителството за изграждането на два нови блока в
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Решението за двата нови реактора в АЕЦ „Козлодуй“ е правилно, струва 15 млрд.

„ Решението на държавното управление за построяването на два нови блока в АЕЦ „ Козлодуй “ е вярно, ние би трябвало да стартираме да построяваме нуклеарни мощности, тъй като и без друго сме закъснели с 15 години по този въпрос. “

Това сподели по Евронюз доктор инж. Богомил Манчев от ръководител на съдружие Български Атомен Форум (БУЛАТОМ).


„ Въглищата като енергиен запас би трябвало да бъдат защитавани, с цел да може да се употребяват в сложни моменти “, акцентира енергийният специалист.

 

Кажете ми една иновационна технология, която работи без електрическа енергия? Ако желаете да вършим електрическата енергия единствено от слънце, вятър, вода и биомаса – цялостна злополука. Вече имаме задоволително образци за това в света.

„ Ние си навредихме сами като обяснявахме каква корупция имало към Белене, а нуклеарната енергетика ни е нужна, с цел да оцелеем като страна и да вървим напред “, разяснява Манчев.

„ Апелирам към политическата класа и Министерството на енергетиката да създадат така наречен визия за развиването на електрическата енергия, която да бъде утвърдена от Народното събрание, с цел да имаме нещо, върху което държавните управления да работят “, прикани той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР