Решението на германката Лизел Хайзе да влезе в политиката изкристализирало,

...
Решението на германката Лизел Хайзе да влезе в политиката изкристализирало,
Коментари Харесай

Стогодишна германка се впусна в политиката заради климата

Решението на германката Лизел Хайзе да влезе в политиката изкристализирало, откакто ѝ изключили микрофона по време на обществено заседание. Сега стогодишната жена, станала общински консултант, се бори на страната на младите за климата, споделя организация Франс прес.

На това заседание някогашната учителка, пенсионирала се преди 40 години, защитавала повторното отваряне на басейн навън.

" Когато започнах (да говоря), някои не желаеха в действителност да ме слушат и стигнаха до такава степен, че изключиха контакта " на микрофона ", споделя тя пред Агенция Франс Прес. И прибавя: " Днес хора от целия свят идват да приказват с мен. Кой се смее в този момент? ".

Това, което се е трансформирало от този момент, е че напролет тя беше определена, макар всички упования, в общинския съвет на Кирххаймболанден, в провинция Райнланд-Пфалц, единствено няколко седмици откакто духна 100-те си свещички.

Не е случайност, че въпросът за басейна е предиздвикал Хайзе да се активизира. Той включва две тематики, които са близки до сърцето ѝ: младежите и публичното здраве.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР