Решението на ЕК е изключителен успех за България, благодаря на

...
Решението на ЕК е изключителен успех за България, благодаря на
Коментари Харесай

След споразумението с ЕК: Земеделският министър ще предложа отмяна на забрана за украинското зърно

„ Решението на Европейска комисия е извънреден триумф за България, благодаря на редовите специалисти, които се занимаваха от министерствата на стопанската система и земеделието. Тежки бяха последните 3-4 седмици, само че това значи, че България е пълностоен член на Европейски Съюз. Също по този начин значи, че Европейски Съюз е с вътрешна взаимност сред самите страни. Ще предложа анулация на националната възбрана за импорт на украинско зърно, защото тя се обезсмисля откакто има европейска “. Това съобщи служебният министър на земеделието Явор Гечев от Пловдив, представен от Нова тв.

По думите му идната седмица ще организира среща със земеделския министър на Украйна.

„ Дебатът за коридорите продължава. Европейска комисия регистрира проблемите на България. До 5 юни имаме въведена възбрана на пет култури “, уточни министърът.

Вчера Европейската комисия реализира договореност с България, Полша, Румъния, Унгария и Словакия за преноса на украински артикули. Той ще бъде обновен, а против това Евросъюзът вкарва изключителни защитни ограничения за отбрана за четири съществени продукта - пшеница, царевица, рапица и слънчоглед.

Какви са тези ограничения за момента не се оповестява. Най-засегнатите страни ще си поделят и помощ в размер на 100 милиона евро. Европейски Съюз удължи и с една година коридорите на взаимност за безмитен пренос от Украйна.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР