Решението на България да не даде ход на преговорите за

...
Решението на България да не даде ход на преговорите за
Коментари Харесай

В Сърбия: София шамароса Западните Балкани

Решението на България да не даде ход на договарянията за пълноправно участие на Северна Македония в Европейския съюз е пестник освен за страната със столица Скопие, само че и за всички останали страни от Западните Балкани, това е споделил шефът на сръбската Регионална академия за развиване на демокрацията Балша Божович пред белградския в. Блиц.

По думите на специалиста югозападната ни съседка през последните няколко години е направила доста за разрешването на проблемите си с България и Гърция. "Също по този начин Република Северна Македония извърши доста радикални промени в съвсем всички области на външната и вътрешната политика. Въпреки това, тази страна не получи това, което заслужава – начало на договаряния за влизане в Европейски Съюз ", е показал още той.

"Ходът на София е пестник освен за Северна Македония, само че и за останалите страни в западната част на Балканския полуостров, чиито държавни управления желаят присъединение към политическото и икономическото обединяване на Стария континент (Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна гора). Аз не изключвам в някоя от тези страни да се засилят антиевропейските настроения ", е предположил шефът.

Божович е изразил вярата си, че в околните дни България и Македония биха могли да стартират диалози за реализиране решение на противоречивите въпроси. Той също е предложил Европейски Съюз да изиграе ролята на медиатор сред двете страни. "По този метод Брюксел ще може да си възвърне разклащащите се позиции в нашия район ", е показал още експертът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР