Репутацията на ЕС на международната сцена зависи от разследването на

...
Репутацията на ЕС на международната сцена зависи от разследването на
Коментари Харесай

Борел: Репутацията на ЕС на международната сцена зависи от справянето с „Катаргейт“

Репутацията на Европейски Съюз на интернационалната сцена зависи от следствието на случая за корупция, наименуван от медиите „ Катаргейт “, съобщи ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел на конгрес за правата на индивида, наблягайки, че корупционният скандал, в който е забъркан Европейският парламент, е предиздвикал " хората да се смеят на Европейски Съюз ".

Миналата седмица управляващите в Белгия, където се обитава Европейският парламент, направиха няколко арестувания и обиски в Брюксел вследствие на следствие по съмнения в корупция, свързани със Световната купа в Катар. По-специално бяха арестувани заместник-председателят на Европейския парламент, гръцкият политик Ева Кайли и нейният сътрудник, а жилището на служителя на Екологичен потенциал беше претърсено. Тази седмица стана ясно, че в границите на следствието белгийските служители на реда са иззели над 1,5 млн. евро в брой и скъпи дарове. Кайли е изключена от политическата си партия в родината и губи мястото си в Европейския парламент.

" Това, което се случи в Европейския парламент... не би трябвало да го крием, в противен случай, би трябвало да покажем какъв брой съществено е то, какъв брой съществено е това за нашата политическа система. Някои хора ни се смеят и споделят: " Ха-ха, вие говорите за корупция в моята страна, само че вижте какво се случва у вас! Тук най-малко разкриваме и реагираме, има отчетност. Това е огромна разлика. Но би трябвало да бъдем доста бдителни... Външният ни престиж зависи от това по какъв начин ще се оправим с тази обстановка ", съобщи Борел, говорейки на конгрес за правата на индивида в Брюксел. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР