Републиканецът Майк Джонсън от Луизиана бе избран за председател на

...
Републиканецът Майк Джонсън от Луизиана бе избран за председател на
Коментари Харесай

Виден консерватор и привърженик на Тръмп оглави Камарата на представителите в САЩ

Републиканецът Майк Джонсън от Луизиана бе определен за ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати с 220 на 209 гласа, оповестяват The Wall Street Journal и " Фокус ".

Така на високия пост бе определен изтъкнат реакционер и последовател на Доналд Тръмп след три седмици републикански битки. Джонсън е прочут съперник на абортите и на еднополовите бракове.

Така депутатите най-сетне могат да се върнат на работа, като доста от тях са нетърпеливи да предадат помощ на Израел и да отговорят на задаващия се краен период за държавно финансиране идващия месец.

Петдесет и една годишният конгресмен от щата Луизиана получи номинацията на републиканците във вторник след безреден ден, в който различен претендент - Том Емър, завоюва партийната номинация, само че по-късно се отдръпна в границите на няколко часа на фона на опозиционните настроения от страна на консервативните републиканци.

Камарата на представителите бе без ръководител, откогато на 3 октомври от тази служба бе отхвърлен Кевин Маккарти, означават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Вчера някогашният президент Доналд Тръмп прикани съпартийците си да се обединят към кандидатурата на Джонсън. Ден по-рано той им сподели да се опълчват на Емър, който е единственият претендент за ръководител досега, дал своя вот за удостоверяването на провалянето на Тръмп на президентските избори през 2020 година от демократа и сегашен президент Джо Байдън.

Републиканците имат надзор в Камарата на представителите с нежно болшинство от 221 на 212 гласа и не могат да си разрешат повече от четири пъти да нарушават партийната дисциплинираност и да не поддържат претендента на партията си, отбелязва Ройтерс.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР