Република Южна Африка отбеляза вчера рекордния брой от 29 976

...
Република Южна Африка отбеляза вчера рекордния брой от 29 976
Коментари Харесай

Южна Африка с рекорден брой нови случаи на COVID-19

Република Южна Африка означи през вчерашния ден рекордния брой от 29 976 нови случая на заразяване с COVID-19 за 24 часа, няколко седмици откакто разгласи откриването на новия вид Омикрон, провокирал суматоха по целия свят, съобщи Франс прес.

Предишният връх от 26 485 случая беше подложен на 3 юли, в разгара на третата вълна, породена от разновидността Делта.

За денонощието бяха регистрирани и 54 смъртни случая.
Вариантът Омикрон, който има голям брой разновидности, беше открит в края на предишния месец точно в Южна Африка. Държавният глава Сирил Рамапоса също даде позитивна проба за вируса, макар че е изцяло имунизиран, заяви президентството в понеделник.

Все още остават голям брой неясноти за тази нова форма на ковид. Според първите изследвания на учените, Омикрон е по-заразен и заради високия брой разновидности има опасения, че може да устоява на имунизациите.

Вариантът Омикрон се популяризира "с движение, което в никакъв случай не сме виждали при никой различен вид ", предизвести през вчерашния ден Световната здравна организация, като прикани да се употребяват всички средства за битка с COVID-19, с цел да се избегне претоварване на здравните системи с приближаването на празниците в края на годината.

Изправено пред новата вълна, държавното управление на Южна Африка прикани популацията да се имунизира всеобщо. Миналата седмица страната утвърди слагането на бустерни дози на всички навършили 18-годишна възраст.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР