Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал разкритикува организаторите

...
Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал разкритикува организаторите
Коментари Харесай

Надал определи като крайно нечестно решението на Уимбълдън за играчите от Русия и Беларус

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем Рафаел Надал разкритикува уредниците на Уимбълдън за решението да не позволен до присъединяване в шампионата представителите на Русия и Беларус.

Преди към десетина дни стана ясно, че тенисистите от тези две страни няма да получат право да вземат участие в най-стария тенис шампионат в света, а повода е войната в Украйна.

Въпреки това Надал счита, че това не е вярно по отношение на съветските и беларуските играчи и дефинира решението като " извънредно непочтено ".

" Това е извънредно непочтено по отношение на моите сътрудници. Какво могат да създадат тези хора? Те не трябва да носят виновността за това, което се случва ", разяснява Матадора, който има една купа на свещената трева от 2010 година.

Санкциите на процедура значат, че на тазгодишния Уимбълдън присъединяване при мъжете няма да могат да вземат международният №2 към този миг Даниил Медведев, №8 Андрей Рубльов, №26 Карен Хачанов, №34 Аслан Карацев и други

При дамите пък шампионата ще пропуснат двете най-хубави тенисистки на Беларус Арина Сабаленка (№7) и Виктория Азаренка (№16).
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР