Рекордните данни на заразени с COVID-19 у нас доц. Ангел

...
Рекордните данни на заразени с COVID-19 у нас доц. Ангел
Коментари Харесай

Доц. Кунчев с мрачна прогноза: Все повече с COVID-19 пред сл...

Рекордните данни на инфектирани с COVID-19 у нас доцент Ангел Кунчев разяснява сбито: Няма изненада! Главният държавен здравен контрольор приказва за обстановката с пандемията в " Денят стартира " по Българска национална телевизия. Това, което се случваше преди 2-3 седмици в Западна Европа, към този момент залива източната част. Средната заболеваемост в Европа е над 2000-3000 над 100 000, занапред в идващите седмици ще продължи повишаването в броя на случаите, предвижда доцент Кунчев.

Много хора се чудят за какво в новия проект сме дали акцентиране на заеманите интензивни кревати.

" Първо, отчитаме другата характерност на Омикрон, който би следвало да минава по-леко и да се заемат по-малко интензивни кревати. У нас обаче, огромен брой от популацията са неимунизирани. Сами виждате, че всеки ден не по-малко от 90% в интензивните отделения са неимунизирани, тъй че ние имаме един термин - горивен материал за епидемията ", изясни доцент Кунчев.

Омикрон, едно от най-неприятните му качества е, че съумя отчасти да заобиколи имунитетът от имунизациите, процентът падна доста 50-60-70%, в случай че обаче имаше и бустерна доза, към този момент отбраната е 70-80%, което не е по никакъв начин малко, добави доцент Кунчев.

" Целта не е да не се разболеем и да го изкараме леко, а да не влизаме в болница ", сподели още той.
" Има по-голям късмет да се заразим с " Омикрон " при две дози, в сравнение с при три ", добави доцент Кунчев.

СЗО смята, че до момента в който не се обезпечат задоволително ваксини за бедните страни, не би следвало богатите да си вършат трета-четвърта бустерна доза - по този начин здравният контрольор разяснява информацията за незадоволителна надеждност на бустерната доза ваксина.

Експертът се надява, че след летния сезон вирусът ще премине в плато.

Защо да се имунизират децата ли? Защото отново ще са цялостни детските отделения.

Доц. Кунчев разкри, че ще се " прекрои " моделът за интензивните кревати и процентът претовареност, като добави, че тук-там 80% цялостни болнични кревати значат 8 от 10.

Не желаеме да носим маски, не желаеме зелен документ или да се имунизираме. Добре, ще си платим цената. Доц. Ангел Кунчев разяснява, че не може при тази заболеваемост се вършат многохилядни манифестации, а наложителна имунизация у нас няма.

Според основния държавен здравен контрольор е забавно предлагането ваканцията на децата да се удължи, а по този начин и съгласно него ще се понижи заболеваемостта.

" Ритаме против зеления документ, който сме го разширили безпределно - и за антитела, и за преболедуване, където на никое място го няма. Обвиняват ни за неща, които не са въведени, съобщи здравният контрольор по тематиката за недоволството и митингите за отпадане на зеления документ.

До края на февруари едва ли ще се промени срокът на документите. Но в цяла Европа се трансформира, тъй че рано или късно, неизбежно и ние ще минем към това, ще изравним, посочи още доцент Кунчев.

Нека този пехливанин да влезе и да прочете формалната информация за имунизацията, вместо да търси сметка на лекаря, разяснява доцент Ангел Кунчев побоя над доктор след гибел на пациент в Русенско.
Свързани вести Черен връх: Близо 10 000 новозаразени с COVID-19, 737 са в Пловдив, 161 починаха
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР