Рекордни снеговалежи и вълна полярен студ сковаха Северна Америка. Температурите

...
Рекордни снеговалежи и вълна полярен студ сковаха Северна Америка. Температурите
Коментари Харесай

Апокалипсисът дойде! У нас живакът удря 18 градуса, в на другия край на света...

Рекордни снеговалежи и вълна полярен мраз сковаха Северна Америка. Температурите тук-там доближиха рекордните -50 градуса по Целзий. Северна Дакота е известна със студените си зими, а през днешния ден там термометрите паднаха до -21 градуса. Хората си останаха по домовете всеобщо и като цяло всевъзможни действия навън в град Минът, където бе записана рекордно ниската температура, са лимитирани.

Бездомник умря от мраз на автобусна спирка в град Синсинати, Охайо. Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо предизвести хората да внимават по времена тази студена вълна, която се чака да продължи до 2 януари. В северната част на щата се чака температурите да паднат до –40 градуса по Целзий.




Недалеч от Ниагарския водопад и съвсем до границата с Канада в град Иъри, който е в най-северната част на щата Пенсилвания, единствено за 48 часа е паднал 1.5 м сняг. Той е бил съпроводен от мощни ледени ветрове. Местните управляващи оповестиха изключително състояние и приканиха хората да не излизат от домовете си.


Метеоролозите регистрират, че върхът от 22 ноември 1956 година с 51 см сняг, е задминат с доста на коледния ден тази година, когато единствено за 24 часа се натрупа снежна завивка от 86 см. Падналия за две денонощия сняг там – 147см. също е бил с доста върха от 1958 г.




Като цяло – с 245 км. паднал сняг, този декември се оказа най-снежният в историята на Иъри. „ Екипите за разчистване на снега са мобилизирани и са непрекъснато на открито, само че просто не могат да смогнат на темпото, с което той се натрупа “, сподели представител на избавителните служби, прецизира БГНЕС.



Студената температурна вълна е още по-екстремна в Канада, където северната част на Онтарио чака температури до -50 градуса по Целзий. Според метеоролозите там обаче, изключително събитие са не рисково ниските температури, а по-скоро площта, на която те се разгръщат и продължителността на извънредно студеното време. Предупреждения за рисково студено време са направени за провинциите Квебек, Онтарио, Манитоба, Саскачуан и Албърта. Там температурите са паднали и се чака да продължат да падат доста под нормалните за тези места -10, -20 градуса по Целзий.

В същото време у нас също се означават върхове, само че за топло време. Изпратихме най-топлата Коледа от 92 години насам. Необичайно високи температури ни чакат и на Нова година. 22 градуса доближи живакът на Рождество Христово в Монтана. Това е единствено с градус по-малко от абсолютния температурен връх за 25 декември. Той е регистрира през далечната 1925 година в Бургас, където са измерени 23 градуса. В идващите дни обаче стартира захлаждане. Увеличение на облачността следва още на следващия ден. В петък, на 29 декември, даже ще вали сняг в София, както и в Предбалкана и по високите полета, предвиждат от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР