Рекламации (възражения) по отчета на показанията на уредите, допълнителен отчет

...
Рекламации (възражения) по отчета на показанията на уредите, допълнителен отчет
Коментари Харесай

Изтича срокът за рекламации по сметките за парно

Рекламации (възражения) по доклада на показанията на уредите, спомагателен доклад на уредите и рекламации (възражения) по разпределението на топлинната сила в изравнителната сметка за предходния регистриран интервал се правят в период до 31 август, съгласно Наредбата за топлоснабдяването.

След приключване на този период не се одобряват нови рекламации (възражения) за преправяне на изравнителната сметка. Евентуалните корекции след спомагателния доклад трансформират изравнителните сметки на всички в постройката, се показва на уеб страницата на " Топлофикация София ".

От столичното топлофикационно сдружение обявиха, че в случай че клиентът не е обезпечил достъп на топлинния счетоводител да регистрира потреблението му, също до 31 август има право да съобщи доклад. След тази дата, в случай че не е обезпечил достъп, му се начислява служебно сума за изразходвана в постройката сила.

На основата на осъществените доклади, доказани с автограф на потребителите върху документа за основен доклад, се изготвят изравнителни сметки за всички консуматори в постройката, като се преразпределя измерената за отчетния интервал топлинна сила.

 istock istock
В изравнителната сметка е отразена разликата сред планирано начислените количества и действително консумираната енергия в границите на отчетния интервал. Задължение на топлинния счетоводител е да даде изравнителната сметка в период до 15 юли.

По данни на компанията за топлинно счетоводство " Техем ", 55 на 100 от клиентите им в София имат право на суми, които да им бъдат възобновени.

Най-много (22 на сто) от клиентите имат право да получат сред 10 и 99 лв. без Данък добавена стойност. Право на възобновяване на суми в размер сред 100 и 249 лева без Данък добавена стойност имат 16 на 100 от клиентите. На 45 на 100 от клиентите са начислени суми, които би трябвало да доплатят. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР