Реклама на Националната лотария с участието на националния отбор по

...
Реклама на Националната лотария с участието на националния отбор по
Коментари Харесай

Националната мрежа за децата поиска спиране на реклама на хазарт с участие на гимнастички

Реклама на Националната лотария с присъединяване на националния тим по художествена гимнастика основава риск от поощряване на деца и младежи към хазартни игри, предизвести " Националната мрежа за децата " в писмо до разнообразни държавни институции. Организацията изиска прекъсване на рекламата и законодателни промени за ограничение на въздействието на хазарта върху децата и младежите.

" Клипът искрено предизвиква деца и младежи да играят
хазартни игри, търкайки билети с примамливото заглавие " Шоколад " употребявайки въздействието на образеца на девойките от Националния тим по художествена гимнастика. Дори и да приемем, че всички участници в клипа в действителност имат навършени 18 години, то усещането, което се основава, е за присъединяване на деца и младежи, които са възприемани за образец от други деца, които ги гледат ", споделят от групата, сплотяваща разнообразни цивилен организации.

От там акцентират, че рекламата е в прорез с най-малко четири законови и подзаконови нормативни акта, като цитират разпореждания от Закона за електронните медии, Закона за протекция на детето и Закона за
хазарта.

" Не на последно място, присъединяване на Националния тим по художествена гимнастика в рекламен клип, който цели придобиването на облага от притежателите на частно хазартно сдружение " Национална
лотария " слага съществени въпроси и от позиция на обществения облик на тима и Българската федерация по художествена гимнастика, която заявява като своя цел развиването на художествената гимнастика, запазването на нейния народен авторитет и увеличение на обществената значителност на този спорт ", показват от " Националната мрежа за децата ".

Те упорстват Националният съвет по саморегулация да излезе със мнение по казуса и приканват Съвета за електронни медии да спре излъчването на рекламата.

" Призоваваме народните представители от Комисията за медии и просвета да предизвикват спор и следващи промени в Закона за
хазарта, които фрапантно да лимитират нездравословното въздействие на хазарта върху децата и младежите. Разчитаме главният регулатор на хазарта в България в лицето на Министъра на финансите да заеме позиция по поставената тематика ", се споделя още в писмото.

" Националната мрежа за децата " се обръща и към шефа на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева като слагат въпроса кое я е предиздвикало да взе участие в рекламата. " Насърчаването към
хазартни игри ли е асоциацията, която бихте желали да има с този спорт ", питат от организацията и показват, че уставът на федерацията планува изключване на членове при жестоко уронване на престижа и престижа ѝ.

Пълната позиция на Националната мрежа за децата четете тук.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР