Режисьорът Ларс фон Триер съчетава диаманти и технологията виртуална реалност

...
Режисьорът Ларс фон Триер съчетава диаманти и технологията виртуална реалност
Коментари Харесай

Режисьорът Ларс фон Триер представя първата си изложба

Режисьорът Ларс декор Триер съчетава диаманти и технологията виртуална действителност в първата си галерия, която ще бъде открита през 2019 година в Музея за модерно изкуство в Антверпен , съобщи ТАСС.
 
Изложбата е озаглавена " Меланхолия. Диамантът ". Тя ще бъде открита на 7 февруари 2019 година и ще продължи до 5 май. Датският режисьор я замисля от 7 години. Той ще показа на нея първото си художествено произведение, основано с новаторска технология . То се назовава " Меланхолия " като фантастичната драма на Триер от 2011 година През идващите три години режисьорът ще сътвори още 12 " арт-обекта " - по един за всеки собствен филм.
 
Много музеи демонстрират интерес към творбите на Триер. " Без съмнение избрахме Музея за модерно изкуство в Антверпен за изложбата ", сподели продуцентът Леонид Огарьов.
 
" Директорът на музея Барт де Бар, както и Триер са безкомпромисни новатори. И двамата са огромни мислители. Това е безусловно иновационен план . Досега никой не е съчетавал диаманти и виртуална действителност. Още повече Антверпен е един от обичайните центрове на търговия с диаманти ”, означи Огарьов.
 
Самият Триер показа, че неговият първи документален филм - сниман още през студентските му години - също е отдаден на диамантите. " Досега съм снимал общо 13 игрални кино лентата. Но постоянно съм имал възприятието, че в тях нещо липсва. И внезапно се сетих да допълня всеки филм с монумент - монумент от диаманти, който е ненакърним ", изясни режисьорът.-->
 
Проектът е взор както към предишното, по този начин и към бъдещето - с помощта на виртуалната действителност, изясни Ларс декор Триер. Ако се сравнят диамантите и киното, и в двата случая се борави със светлина и мрачевина. Но в киноиндустрията би трябвало да се противостои на безсмислените специфични резултати и искра.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР