Регионалният министър Николай Нанков не разкри коя е частната лаборатория,

...
Регионалният министър Николай Нанков не разкри коя е частната лаборатория,
Коментари Харесай

Нанков не разкри коя е частната лаборатория, одобрила материалите за пътя край Своге

Регионалният министър Николай Нанков не разкри коя е частната лаборатория, одобрила материалите за настилката на пътя край Своге, на който при автобусна злополука починаха 17 души.

„ Досега не съм споменавал имена нито на компании, нито на лаборатории. Те ще бъдат изнесени от процесуално-следствените органи. Това е тяхно обвързване и няма по какъв начин да навляза в този вид подробности”, съобщи Нанков на въпрос на bTV коя е лабораторията, изследвала настилката, в която се оказа, че има варовик, по време на брифинг в Министерския съвет.

Такава е била нормативно откритата процедура, подобен е бил и договорът – лаборатория, открива какви са материалите, на какви условия дават отговор те, предава ги единствено за мнение до Агенция „ Пътна инфраструктура” през 2014 година и оттова нататък пътят е признат по документи, изясни Нанков.
Събират в една конструкция всички служби, свързани с пътната сигурност Предстои да бъдат разисквани детайлите за състава и пълномощията на новия орган
Министърът увери, че всички дейности и бездействия на длъжностните лица ще бъдат установявани от следствените органи. Той добави, че в сходен вид контракти резидент инженерът е водещ.

„ Ще създадем паспортизация на пътищата в България. Предвиждаме и крути ограничения, които ще бъдат оповестени в идващите дни, за въвеждане в употреба на всички бъдещи обекти. Няма да се спрем единствено на една или две фирми”, акцентира още Нанков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР