Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Ловеч днес ще получи ваксини

...
Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Ловеч днес ще получи ваксини
Коментари Харесай

В РЗИ-Ловеч пристигат ваксини за още 205 медици

Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Ловеч през днешния ден ще получи ваксини против COVID-19 за още 205 медици от лечебни и здравни заведения, стоматолози и фармацевти. Още същия ден ще стартира имунизацията в Ловеч и Троян, заяви шефът на РЗИ доктор Анета Винева.

Това е втората доставка на имунизациите, като имунизацията в региона стартира още на 29 и 30 декември, когато бяха обхванати 100 души медицински и немедицински личен състав в Ковид- структурите в лечебните заведения и филиалите на Спешна медицински помощ.

"Надяваме с новите количества да приключим с обгръщането на личния състав от лечебните заведения и филиалите на Спешна здравна помощ. Възможно е някой от медицинския личен състав, заради заболяване или карантина, да отпадне от описите, само че имаме подготвеност да бъдат попълнени от стоматолози и фармацевти, учебното и детското опазване на здравето ", разясни доктор Винева. Тя посочи, че от работещите на първа линия 718 лица са декларирали предпочитание да се ваксинират, измежду тях са и стоте, на които към този момент е сложена ваксина.

Това е 32,5 % от подлежащите в Първа фаза на Националния проект за имунизация.

Първоначално се стартира с тези, при които рискът е максимален. Във втора фаза ще се стартира със обществените институции, като в Ловешка област искащите да се ваксинират са 21,5 % от личния състав и 53,4 % от потребителите. До 20 януари се чака в РЗИ да бъде доставен фризер за имунизациите против ковид, който поддържа температура 70 градуса под нулата, каквито са условията за предпазване, съобщи още доктор Анета Винева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР