Регионална здравна инспекция - Стара Загора получи информация за съмнение

...
Регионална здравна инспекция - Стара Загора получи информация за съмнение
Коментари Харесай

Проверяват детска градина в Стара Загора заради натровени деца

Регионална здравна ревизия - Стара Загора получи информация за подозрение за хранителна интоксикация в Детска градина № 58 „ Звездица ” в Стара Загора. Сигналът е подаден от тел. 112 в 13.10 часа през вчерашния ден. Това оповестиха от РЗИ. Незабавно екип от Дирекция „ Надзор на заразните заболявания ” и Дирекция „ Обществено здраве ” към Регионална здравна ревизия - Стара Загора извърши епидемиологично изследване и инспекция на място. Уведомена е Областна дирекция по сигурност на храните в Стара Загора, оповестява Пик.

Установено е било, че на 26 септември сред 10:00 и 12:00 часа 5 деца от I „ Б ” група са повърнали еднократно. 

Нарушения по спазването на дезинфекционния режим не се установяваха. Връчено е наставление на шефа за осъществяване на последна стерилизация на детското заведение, проучване на всички отсъстващи деца от групата, за чревно носителство и карантиниране на групата до излизане на всички резултати от микробиологичните проучвания.

Към момента няма приети в болница деца.  РЗИ - Стара Загора провежда вземането на чревни посявки на 18 деца и 8 личен състав. Взети са 10 отривки от външна среда, 1 проба от биоциден препарат, 3 проби от дезинфекционни разтвори за химичен разбор и 2 проби от централен водоизточник за микробиологичен и химичен разбор.

ОДБХ - Стара Загора взе проби от храна (закуска и обяд), приготвена на 26 септември, които ще бъдат изследвани по микробиологични индикатори в лабораторията на РЗИ - Стара Загора. Очаква се първичните резултати да станат ясни на 28 септември.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

Харесайте ни във FB
``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР