Регион 4 ще се завърне в Етап 2 след 5

...
Регион 4 ще се завърне в Етап 2 след 5
Коментари Харесай

Разхлабват ли мерките в Пловдив, Пазарджик, Хасково, Кърджали и Смолян?

Регион 4 ще се завърне в Етап 2 след 5 дни. Това сочат прогнозите на Министерството на здравеопазването и настоящата карта по райони. Така съгласно проекта за справяне с коронавирус на процедура значи, че би трябвало да отпаднат по-сериозните коронавирус ограничавания.

Както е известно, в този Регион 4 влизат Пловдив, Пазарджик, Хасково, Кърджали и Смолян. Той е единственият район, който ще премине в Етап 2 съгласно прогнозните данни.



Кои ограничения отпадат, в случай че прогнозата се окаже вярна?

Заведенията и обществените обекти към този момент няма да имат ограничаване в работното време. Още възпитаници ще се завърнат класните стаи. Отпада и наложително въвеждане на отдалечена форма на работа.

Това обаче не се отнася евентуално за всички. Възможно е всяка област сама да реши за облекчаването на ограниченията, тъй като очевидно има и други фактори, които въздействат. София и Шумен към този момент разхлабиха ограниченията, макар че към момента са в Етап 3 и няма скоро да има смяна в това. И до момента в който в Шумен заболеваемостта е по-малка спрямо Пловдив да вземем за пример, то в София е доста по-висока, само че заведенията към този момент си работят без ограничавания в работното време в столицата, а всички възпитаници се връщат в клас от понеделник.

Дали всички области от Регион 4 ще разхлабят ограниченията, следва да разберем през новата седмица.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР