Референдум за промяна на формата на държавно управление на България

...
Референдум за промяна на формата на държавно управление на България
Коментари Харесай

Политолог:Референдум за промяна на формата на държавно управление на България по Конституция не може да има

Референдум за смяна на формата на държавно ръководство на България по Конституция не може да има. Това мнение изрази политологът Христо Панчугов по NOVA NEWS.

„ Дори и в най-хубавото нареждане на звездите, концепцията на Слави Трифонов е невъзможна. Очевидно издава тежка липса на въображение ", съобщи Панчугов. „ Проблемът на популистите в международен проект е, че би трябвало безусловно да изпъкват. Тоест - да създават радикални хрумвания, които да водят до ненадейно избавление. Явно единствената такава радикална концепция, останала в българската политика, е да сменим формата на ръководство. Тя демонстрира и изчерпването на Има Такъв Народ. Те оферират невероятно за реализиране нещо. От друга страна - явно всички тематики, по които можеха да приказват, са се изчерпали. Това е зов на обезсърчение и беззащитност и ще се провали с гръм и тропот ", счита политологът.

Според него има и различен въпрос - президентската република не е подобаващ за България.

„ Една единствена президентска република действа обикновено и това е Съединени американски щати. Всички останали с президентска форма на ръководство, като се изключи Франция, са в действителност откровени диктатури ", разяснява Панчугов. Според него Слави Трифонов би трябвало да отговори на въпроса дали харесва сегашния курс на служебното държавно управление по тематиката с газа и дали би се подписал под идващия президент, който изберем.

Според Панчугов Има Такъв Народ са доста под чертата от 4% за влизане в идващия парламент. „ Те бяха тежко дискредитирани от Трифонов и представителите им в предходния парламент. Също по този начин не реализираха нито едно от радикалните си оферти до този миг ", счита Панчугов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР