Референдум успоредно с президентския вот, а следващите избори да са

...
Референдум успоредно с президентския вот, а следващите избори да са
Коментари Харесай

ВМРО предлагат да има референдум заедно с президентския вот

 Референдум паралелно с президентския избор, а идващите избори да са за Велико национално заседание /ВНС/, предлага Искрен Веселинов - заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация, оповестиха от партията в мейл до медиите.

Според Веселинов това е единственият излаз от конституционната рецесия, в която е изпаднала България. " Така ще получим същинска, а не оперетна промяна на системата. Ще излезем трайно от безпътицата, в която ни вкара партийният конфронтация. И не на последно място - ще имаме късмет вечно да извадим олигархията от политиката ", е показал Веселинов, представен от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

От там прецизират въпросите за референдума:

Подкрепяте ли изпълнителната власт да се избира директно от жителите в два тура?

Подкрепяте ли Народното събрание да заседава на сесии, а не непрекъснато? Подкрепяте ли въвеждането на учебен ценз за гласоподаване?

В известието се показва, че с помощта на Вътрешна македонска революционна организация към този момент е вероятен референдум по въпроси от компетентността на Велико национално заседание. Според заместник-председателя на Вътрешна македонска революционна организация, президентът Румен Радев може да внесе в Народното събрание своя план за смяна на Конституцията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР