Редовната консумация на ядки има много благоприятен ефект върху състоянието

...
Редовната консумация на ядки има много благоприятен ефект върху състоянието
Коментари Харесай

Защо ядките са най-полезната храна за сърцето?


Редовната консумация на ядки има доста удобен резултат върху положението на сърцето. Скорошно изследване доразвива това разбиране до степен, в която дефинира ядките като най-полезната за сърдечната активност храна . Учените откриват, че единствено 3-4 порции ядки седмично може да допринесат за доста понижаване риска от ритъмни нарушавания на пулса и за предварителна защита на положения като брадикардия и тахикардия.

Проучването е доста потребно във връзка с това, че дава доста съответни данни за изгодите от ядките. Те от дълго време са познати като потребни за сърцето артикули, само че към този момент можем да кажем с какво тъкмо са свързани изгодите от постоянната им консумация.

Данните от изследването са събрани в Швеция след следене на 61 хиляди души на възраст над 45 години. Статистиката сочи, че това е гранична възраст, над която ритъмни нарушавания на сърдечната активност се откриват най-често.

Учените откриват, че колкото по-често се употребяват ядки, толкоз по-нисък е рискът от поява на сходни сърдечни проблеми. Една до три порции ядки седмично оказват помощ за съкращаване на риска с към 3%. До към 12% доближава редуцирането на този риск при хора, които употребяват ядки веднъж-два пъти седмично. При още по-често ядене на този вид храни може да се стигне до понижаване риска от ритъмни сърдечни нарушавания с над 20% .

Ядките са измежду най-богатите източници на ненаситени омега-3 мастни киселни, на калий, селен и други значими микроелементи, и на мощни антиоксиданти . Според учените ядките са измежду доста дребното хранителни артикули, които съдържат композиция от всички тези значими за сърдечната активност биоактивни субстанции.

Свързани публикации.. Кои са по-полезни – печените или суровите ядки? 0 За по-дълъг живот – шепа ядки на ден 0 Бразилски орех – най-богатата на селен храна 0

Макар да имат директен потребен резултат върху сърдечната активност ядките може да подсигурят и комплексното здраве на цялата сърдечносъдова система в дълготраен проект. Установено е, че с изключение на намаляването риска от ритъмни нарушавания на сърдечната активност, те спомагат и за профилактика на разнообразни сърдечносъдови положения като атеросклероза, високо кръвно налягане, както и на най-тежките им затруднения – инфарктът и инсултът.

Според статистическите данни едвам към 5% от хората употребяват сурови ядки в предложените дози. Експертите смятат, че даже дребното нарастване на количеството ядки в менюто ни може да донесе трайни изгоди за понижаване риска от ритъмни нарушавания на сърдечната активност и общо подсилване на сърдечносъдовата система във времената, когато тези здравословни проблеми са на челни места по периодичност измежду международното население.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР