Редица компании разширяват търговските си площи в страната. Най-често нови

...
Редица компании разширяват търговските си площи в страната. Най-често нови
Коментари Харесай

Бизнесът разширява търговските си площи

Редица компании уголемяват комерсиалните си площи в страната. Най-често нови магазини отварят вериги за евтини артикули, за спортни артикули, дрогерии и оператори на бързооборотни артикули, написа в разбор на консултанти на пазара на бизнес парцели.

Това са динамично разрастващи се търговски марки, които се насочват както към огромните, по този начин и към по-малките градове.

Ритейл парковете не престават да са атрактивни за търговци и вложители. При ритейл парковете няколко търговски вериги имат свои магазини и употребяват общ паркинг.

Наемите в моловете преодоляха натиска от пандемията и последователно се завръщат на предкризисните равнища. Наемите нарастват до 35 евро на кв. м за по-атрактивните пространства в моловете в София. Наемите в ритейл парковете се задържат към 10 евро/кв. м в София и 7-9 евро/кв. м в регионалните градове.

Пазарът на логистични и складови площи в София се характеризира с дефицит в предлагането на свободни площи, като делът им по отношение на целия пазар е нищожно дребен. Отчасти това се дължи на устрема на доста търговци да се запасят със артикули и първични материали в отговор на растящата инфлация.

Нивото на свободните хранилища се чака да остане ниско макар огромния размер ново строителство. Повечето нови планове са планувани за лично прилагане. Заради възходящите оперативни разноски, поскъпващото строителство и високото търсене наемите на съвременни логистични площи в София не престават да нарастват и към този момент надминават 4,5 евро/кв. м за приблизително огромни обекти. Наемите за огромни обекти в столицата с повърхност над 10 хиляди кв. м са към 4 евро/кв. м.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР