Редица държави отново изискват тестове за коронавирусаПариж иска общоевропейско решениеЕС

...
Редица държави отново изискват тестове за коронавирусаПариж иска общоевропейско решениеЕС
Коментари Харесай

Пекин плаши Европа и САЩ с ответни Covid мерки

Редица страни още веднъж изискват проби за ковид
Париж желае общоевропейско решение

Европейски Съюз предлага на Китай безвъзмездни ваксини

Пекин се възмути от условията за тестване за COVID-19, наложени на пасажерите от Китай, и заплаши с контрамерки против прилагащите ги страни, измежду които са Съединени американски щати и няколко европейски страни, заяви АП.

“Вярваме, че рестриктивните мерки за влизане, признати от някои страни, ориентирани към Китай, нямат научна основа, а някои несъразмерни практики са още по-неприемливи ”, съобщи говорителката на външното министерство в Пекин Мао Нин.

“Твърдо се противопоставяме на опитите за манипулиране на ограниченията за COVID-19 и потреблението им за политически цели и ще предприемем контрамерки въз основа на правилото на взаимност ”, сподели тя.

Австралия и Канада се причислиха към възходящия лист на страните, които изискват от пътуващите от Китай да си вършат тест за ковид преди да се качат на аероплан, защото Китай се бори с общонационална зараза от ковид, откакто ненадейно облекчи рестриктивните мерки, които бяха в действие през пандемията.

В Европа проби за пътуващите от Китай изискват Англия, Франция, Италия и Испания, като Париж прикани тази процедура да се вкара на територията на целия Европейски съюз.

Междувременно Европейски Съюз предложи на Китай безвъзмездни ваксини против ковид, разгласи през днешния ден Еврокомисията. Пекин още не е дал отговор публично на предлагането, само че говорителката Мао Нин уточни, че равнището на имунизиране и потенциалът за лекуване в Китай не престават да нарастват и снабдяването е “достатъчно ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР