Редица държави от цял свят признават ефективността на китайската ваксина

...
Редица държави от цял свят признават ефективността на китайската ваксина
Коментари Харесай

Редица държави признават китайската ваксина

Редица страни от целия свят признават успеваемостта на китайската ваксина против ковид. Допълнителна „ реклама “ ѝ направиха и редица международни водачи, които се имунизираха с нея, напомня радио Китай.

На 10 януари, президентството на Сейшелските острови заяви, че президентът е бил инжектиран с ваксина на китайската компания „ Синофарм “. Островната страна стана първата в Африка, която организира огромна имунизация против ковид.

На 13 януари, индонезийският президент Джоко Видодо сподели онлайн имунизирането си с китайската „ КоронаВак “.

На 14 януари, турският президент Реджеп Тайип Ердоган също си сложи „ КоронаВак “.

На 24 януари, сръбският президент Александър Вучич съобщи в изявление за локални медии, че не е решил по кое време да си сложи имунизацията, само че ще избере китайската.

На 28 януари, президентът на Чили Себастиан Пинера отиде на летището да посрещне пратката от ваксини „ КоронаВак “ и съобщи, че всеобщата имунизация в страната ще стартира на 3 февруари.

На 29 януари, унгарският лекарствен регулатор утвърди потреблението на китайската ваксина против COVID-19 на " Синофарм " и стана първата страна от Европейски Съюз, която позволи потреблението на китайски ваксини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР