Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 14

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 14
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 14 февруари

Редакционният екип ви показва най-важните вести за миналия ден, 14 февруари.

РАЗМЯНА НА РЕПЛИКИ И ЗАПЛАХИ - ЩЕ ЕСКАЛИРА ЛИ КРИЗАТА С УКРАЙНА

С всеки минал ден обстановката към рецесията с Украйна и опасността от боен спор с Русия се изостря. В последните дни Германия, Израел, България, Франция, Нидерландия и Съединени американски щати приканиха жителите си да изоставен Украйна.

КИРИЛ ПЕТКОВ: ИМАМЕ ВАРИАНТИ КАК ДА ЗАПАЗИМ ЕНЕРГИЙНАТА СИСТЕМА ПРИ КОНФЛИКТ В УКРАЙНА

Следим ежечасно обстановката в Украйна. Ако Русия реши, има цялата образувана бойна група, която може да влезе в Украйна и оттук насетне е политическото решение на Владимир Путин. Надявам се, че няма да има война.

БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ИМА 5 ДОГОВОРА СЪС САНКЦИОНИРАНАТА ОТ Съединени американски щати РУСКА КОМПАНИЯ " МИГ "

Що се отнася до българската войска, България има рамково съглашение и 5 контракта в неговите рамки, които са с съветска компания, която е под прицела на американски наказания. Рамковото съглашение е за поддръжка на самолетите МиГ и е с РСК " МиГ ", цената му е 41,565 млн. евро.

КМЕТЪТ НА БРЮКСЕЛ: АВТОМОБИЛИ ОТ " КОНВОЯ НА СВОБОДАТА " ИЗЧЕЗВАТ

Полицията на район Брюксел е в нараснала подготвеност поради предстоящото нахлуване на така наречен " Конвой на свободата " в ранния следобяд през днешния ден в белгийската столица. Протестът против ограничаващите ограничения поради Covid-19 не е позволен, защото липсва публично искане за провеждането му, както изисква белгийският закон. Независимо от това стотици коли, кемпери и микробуси са на път към митинга.

ЕТО КАКВИ СТАНАХА ЗАПЛАТИТЕ НА КИРИЛ ПЕТКОВ И РУМЕН РАДЕВ

Възнагражденията на двама от първите мъже в страната - президент и министър председател са нарастнали доста. Към момента месечната заплата на президента е приблизително 11 232 лв., а тази на министър-председателя - 8704,80 лв..

ИДВАТ ЛИ ВОЙСКИ НА Съединени американски щати В БЪЛГАРИЯ? РАДЕВ ОТГОВОРИ КЛИШИРАНО

България е част от напъните за деескалация, само че и част от напъните за увеличаване на източния фланг на Алианса. Вече стартира взаимната задача по надзор и защита на въздушното ни пространство дружно с нашите съдружници. България е отворена към всички съдружници за присъединяване на техни контингенти, които да допринесат за запълване на недостиг от качества в нашите сухопътни войски.

ИНВЕСТИТОРЪТ НА АЛЕПУ ИСКА ДА ВАДИ НОВО РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ

В края на предходната седмица въпросът „ Алепу “ навлезе в нова фаза след новината, че е почнала процедура по премахването на противозаконния градеж над някогашния Шофьорски плаж. Това се случи, откакто Върховен административен съд се произнесе с дефинитивно решение, че разрешителното за градеж е „ незначително “, което значи, че градежът е противозаконен.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР