Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на

...
Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 11 юли

Редакционният екип на показва късия обзор на печата, отдаден на новинарските акценти от вестниците, за днешния 11 юли, четвъртък.
Вестник " Сега "
Изданието разяснява, че ниските цени за чадъри и шезлонги по Българското Черноморие, с които претенденти за концесионери на плажове са спечелили състезания за тяхното стопанисване и с които министърът на туризма Николина Ангелкова толкоз се хвалела, се оказали бутафория. След голям брой сигнали Министерството на туризма решило да направи показна инспекция, съпроводено от телевизионни камери. Резултатът от нея посочил това, което почиващите от дълго време знаят - че ниските цени са единствено в главите на служителите от ведомството.
Вестник " 24 часа "
Медията написа, че от 512-милионното население на Европейски Съюз през 2018 година, 7,8% са жители, които са се родили в други страни. 3,4% са имали преди този момент поданство на друга страна - членка на Европейски Съюз, и едвам 4,4%, т.е. 22 милиона и половина, идват от страна, която не е членка на Европейски Съюз. Това заяви " Евростат " в проучване, отдадено на миграцията на Стария континент, представено от ежедневника. Става ясно, че тези дялове обаче са доста разнообразни в обособените страни от Общността. През 2018 година Люксембург да вземем за пример има максимален дял жители на друга страна от Европейски Съюз – цели 41% от нейното население, следвана от Кипър (13%) и Ирландия (9%). Най-голям дял жители с генезис отвън Европейски Съюз са се открили в Естония и Латвия (14%) и в Австрия (8%). Пълните данни от изследването ще откриете по страниците на " 24 часа ".
Вестник " Труд "
Всекидневникът отбелязва, че записаните случаи на изхвърлени мъртви делфини по българското крайбрежие на Черно море понижават. От началото на 2019 година до сегашния миг по настояща информация от страна на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас и Варна общият брой регистрирани мъртви китоподобни е 38 екземпляра, като измежду тези случаи няма такива със следи от човешка интервенция, насочваща към съзнателно умъртвяване. За съпоставяне - през същия интервал на 2015 година са регистрирани 41 екземпляра, 2016 година – 150, 2017 година – 81, а през 2018 година – 74 екземпляра. Тези данни демонстрират наклонност към трайно понижаване на броя на изхвърлените мъртви делфини по българското крайбрежие на морето.
Вестник " Монитор "
Вътрешното министерство е записало по два сигнала за закононарушения на час през 2018 година Това излиза наяве от годишните отчети за активността на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, представени от " Монитор ". Според информацията през предходната година у нас са регистрирани общо 96 187 закононарушения, от които 87,9% срещу личността и собствеността на жителите, и 12,1% – стопански. В данните на полицията има и добра вест – регистрира се понижение на записаните закононарушения с към 9,8% по отношение на 2017 година Става ясно още, че топ 3 на най-криминалните градове по отношение на броя на популацията у нас са София, Бургас и Враца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР