Снимки от събитието Ще продължа да подкрепям тази инициатива, защото

...
Снимки от събитието Ще продължа да подкрепям тази инициатива, защото
Коментари Харесай

Близо 1000 деца от цяла България се включиха в инициативата Спортувай с президента

Снимки от събитието

" Ще продължа да поддържам тази самодейност, тъй като тя непосредствено подкрепя постигането на значимата национална цел - физическото и духовно развиване на нашите младежите. Това е една от най-хубавите вложения в нашето бъдещето. Ако ние не заложим на тази значима национална цел, не можем да реализираме нито една от другите стратегически цели пред нашата страна ", сподели Радев.

Спортът и интензивният метод на живот са най-важните стъпки в битката с обездвижването, затлъстяването, тютюнопушенето, алкохола и опиатите измежду младежите, добави той.

Президентът изрече признателност към кмета на Ямбол Валентин Ревански, заместника му Енчо Керязов, спортното министерство и Националната спортна академия " Васил Левски " за фестивала, с който се разпространява спорта измежду подрастващите.

Снимка: БТА

Румен Радев поздрави и участниците в " Президентския тест ", който е част от самодейността " Спортувай с президента ". След месец в президентството ще бъдат отличени децата, посочили най-високи резултати. Инициативата набира все по-голяма известност, уточни още президентът.

Снимка: БТА

Спортният министър съобщи, че благополучен да види толкоз спортуващи деца на едно място. " Приветствам напъните на Общината и екипа на кмета да дават опция и усъвършенстват изискванията за физическа интензивност на младежите. Както знаете, в учебно заведение е най-голяма опцията младежите да се влюбят в даден тип спорт. Важно е, тъй като с това се възпитават полезностите към спорта и към обществото ", сподели Георги Глушков.

Снимка: БТА

Преди три години заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов и локалната администрация подеха акция за връщане на 10-минутната утринна гимнастика в учебните заведения. Забравената от над 30 години учебна процедура още веднъж набра известност освен в Ямбол, а и в други градове на страната.

Събитието за поредна година почете и заслужилият треньор и занаятчия на спорта Нешка Робева. Пред Българска телеграфна агенция, тя съобщи че, приветства Община Ямбол за напъните да трансформира празното речно корито в голям линеен парк и за възраждането на положителната, само че забравена с годините процедура за утринната гимнастика в българските учебни заведения.  " Успяха да разсънят цяла България и да припомнят на учебните заведения какво би трябвало да създадат ", добави Нешка Робева.

Снимка - БТА

В предизвикването " Спортувай с президента " всички поданици и посетители на град Ямбол премериха сили в следните дисциплини: лицеви опори, коремни преси, тичане на 400 метра и " совалка ", скок дължина от място, набиране на лост и мятане на здравна топка.

Снимка - БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР