Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 5 юни

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 5 юни.
Б.Б. И Ц.Ц. - ИНИЦИАЛИ НА ХОРА, ЗАПИСАНИ В СРС-ТАТА СРЕЩУ ИВАНЧЕВА
Познати букви се появиха в най-шумното дело за корупция, което е на дневен ред в България - това против кметицата на " Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Двете дадоха самобитна конференция, на която оповестиха новината.

Министърът на правораздаването Цецка Цачева загуби воденото от нея дело против дете от Рудозем. Решението на Смолянския областен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪД: ГЕЙ БРАКОВЕТЕ В Европейски Съюз съдебна експертиза ПРИЗНАВАТ НАВСЯКЪДЕ, НО МОЖЕ ДА НЕ съдебна експертиза СКЛЮЧВАТ НАВСЯКЪДЕ
Понятието " брачен партньор " обгръща съпрузите от еднакъв пол, когато става въпрос за правилото на придвижване и правото на престояване в Европейски Съюз, а сътрудникът на жител на Европейски Съюз, без значение от националността си, може да живее във всяка една страна от Съюза, даже и в страни-членки, които не са приели гей браковете. Когато обаче става въпрос за жител на трета страна, т.е. отвън Европейски Съюз, тогава би трябвало да се гледа текст от Договора за действие на Европейски Съюз (чл. 21, параграф 1). Това реши Европейският съд.
НЗОК ОЧАКВА БЛИЗО 100 МЛН. ЛВ. ДЕФИЦИТ В БЮДЖЕТА СИ ЗАРАДИ СКЪПОСТРУВАЩИ ЛЕКАРСТВА
Близо 100 милиона лв. недостиг в бюджета на Националната здравноосигурителна каса за медикаменти за домашно лекуване и злокачествени болести се чака до края на годината. Това сподели доктор Галя Кондева,директор Дирекция „ Лекарствени артикули и надзор по определяне и разпределяне “ в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), на семинар във Велинград за новите моменти в Националния рамков контракт за тази година, заяви БНР
СИМЕОНОВ С Народоосвободителна въстаническа армия АТАКА - АНГЕЛКОВА ПОДГОТВЯЛА ПРОДАЖБА НА 20 ДКА ПЛАЖ
Отговорът на вицепремиера Валери Симеонов към министърката на туризма Николина Ангелкова не закъсня, откакто тя оспори версията, че нощни заведения в Слънчев бряг са противозаконни и би трябвало да бъдат отстранени.
Вътрешна македонска революционна организация ИСКА Министерство на вътрешните работи ДА ЗАБРАНИ ГЕЙ ПАРАДА КАТО ЗАПЛАХА ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД
В сигнал до вътрешния министър Валентин Радев общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване в СОС Карлос Контрера упорства Министерство на вътрешните работи да забрани провеждането на София прайд на 9 юни.
АТАНАС АТАНАСОВ ЩЕ ПРЕДЛОЖИ ЛИМИТ НА МАНДАТИТЕ НА ПРЕМИЕРА
Най-овластеният човек в България е министър-председателят. Простичко казано той харчи бюджета и назначава администрация. Той може да заема този пост до безкрая, президентът има мандат. Ще направя предложение да се вкара лимитиране на интервала, в който едно лице може да заема поста министър-председател. С властта у нас се злоупотребява. " Това съобщи водачът на ДСБ и съпредседател на " Демократична България " Атанас Атанасов.
ЗАПОЧНА ИСТЕРИЯТА Пожарна охрана ЗАПИСВАНЕТО НА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ
Истерията със записването на децата в първи клас върви с цялостна мощ. Родители на бъдещите първокласници излизат в отпуска, с цел да запишат децата си в учебно заведение. След като на 4 юни бе оповестено класирането, родителите ще имат на ситуирани единствено три дни, с цел да съумеят да внесат в учебно заведение всички нужни документи.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР