Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен

...
Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 9 март

Редакционният екип на Actualno.com показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 9 март петък
Вестник " 24 часа "
Въвеждането на непрестанно видеонаблюдение в данъчните хранилища за алкохол и цигари се отсрочва. Това излиза наяве от промени в закона за акцизите, импортирани от шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова. С новите текстове се предлага камерите да стартират да работят, откакто бъдат съгласувани с Европейската комисия. Това се постанова, защото слагането им засягало текстове от евродиректива. Поради това на финансовия министър се дава период от два месеца след приемане на единодушието на Европейска комисия да запише в правилника към закона за акцизите по какъв начин ще се събира информацията от камерите. Не е посочено по кое време се чака изговаряне от Брюксел, което значи, че действието на видеонаблюдението се отсрочва за незнайно време.
Вестник " Труд "
След първите регистрирани 4 случая на ковид в Плевен и в Габрово, излязоха и подозрения за допустима италианска връзка за болестта. Оказа се, че в Плевен, в хотел “Балкан ” са настанени към 60 експерти за строителството на “Балкански поток ”.
“Част от строителите са и в частни квартири, имаме и доста студенти от Италия в Медицинския университет, шивашки компании ”, съобщи пред “Труд ” кметът на града Георг Спартански. А здравният министър Кирил Ананиев и вицепремиерът Красимир Каракачанов означиха пред “Труд ”, че “рисковият контингент – задгранични служащи от Италия се следи и при признаци даже за грипно заболяване ще бъдат изследвани за ковид ”. Все още нулевият пациент за България не е открит, стана ясно от изказване на Националния щаб против ковид. В Плевен и в Габрово до второ разпореждане са затворени всички учебни заведения, детски градини и ясли.
Вестник " Монитор "
Отмяна на воаяжите със служебна цел поради първите случаи на ковид у нас. Това решение бе взето от огромните компании. Компаниите карат чиновниците си да употребяват конферентни диалози посредством чат приложения и електронната си поща, вместо да пътуват. Освен това браншовите организации поучават членовете, в случай че се постановат командировки, те да бъдат подложени на задълбочена оценка на риска. Сред рекомендациите са и, където е допустимо, прекосяване на домакински режим на работа, с цел да се понижат скупчванията на хора на едно място. Пред „ Монитор “ шефове на предприятия разясниха, че към този момент са предиздвикали чиновници да работят вкъщи, с цел да тестват осведомителните системи и достъпа от разстояние до вътрешните мрежи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР