Редактор: Веселин Златковe-mail: [email protected]Варненският общински съвет отказа да пусне граждани

...
Редактор: Веселин Златковe-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgВарненският общински съвет отказа да пусне граждани
Коментари Харесай

ГЕРБ във Варна не пусна гражданите на общинската сесия, за да не се зарази с COVID-19

Редактор: Веселин Златков

e-mail: [email protected]

Варненският общински съвет отхвърли да пусне жители на днешното си съвещание, макар че огромна част от съветниците показаха, че няма причина сесията да не е открита, както е по закон.

Официално предложение за допускането на жители направи при започване на съвещанието Огнян Къчев от групата съветници на Българска социалистическа партия. В отговор водачът на съветниците от ГЕРБ Бранимир Балачев съобщи, че Варна в този момент е преди всичко по инфектирани с ковид. „ Много ни се искаше и на нас да е цялостна залата “, сподели Балачев. Председателят на съвета Тодор Балабанов от своя страна съобщи, че сесията в действителност е обществена, тъй като се предава онлайн в интернет.

Последователно Христо Боев от Българска социалистическа партия и Костадин Костадинов от „ Възраждане “ оспориха доводите на болшинството, като споделиха, че няма спънка жители да участват, в случай че са с маски и на отдалеченост. „ В постройката по този начин или другояче има хора, които идват да си свършат работата “, разяснява Костадинов. Д-р Митковски от Демократична България също акцентира, че във Варна се върви на игрища, по нощни заведения, питейни заведения, концерти и театри и няма проблем хората да бъдат позволени.

В последна сметка предлагането беше подложено на гласоподаване и признато. От ГЕРБ обаче оспориха гласуването и при повторния избор не събра задоволително гласове и сесията остана затворена за жители.

В дневния ред на Общински съвет влизат през днешния ден два въпроса - гласоподаване на номинациите за почетни жители на Варна, както и на други носители на общински оценки за достижения в културата, образованието и науката. Сесията може да гледатате тук:

 

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР