Реал Мадрид продължава с доминатното си представяне в испанската Лига

...
Реал Мадрид продължава с доминатното си представяне в испанската Лига
Коментари Харесай

Кошмарна първа четвърт и 17 тройки спряха Валенсия по пътя към обрат срещу Реал

Реал Мадрид продължава с доминатното си показване в испанската Лига Ендеса. Баскетболистите на старши треньора Пабло Ласо използваха страхотна първа четвърт, посредством която си осигуриха удобен задатък за крайния триумф над домакина Валенсия със 78:86 (6:28, 19:22, 30:20, 23:16) в дуел от деветия кръг на испанския шампионат. " Белите " водеха с цели 25 точки на полувремето, а най-големият им коз за успеха бе стрелбата от тройката - 17 сполучливи изстрела от 33 опита.

¡8ª victoria consecutiva en! Seguimos invictos y líderes.

: 15 ptos., 6 reb., 3 as.; 22 val.
17 ptos., 3 reb., 3 as.; 17 val.
17 ptos., 2 as.; 15 val. |
— Real Madrid Basket (@RMBaloncesto)
Играчите на Валенсия направиха всичко допустимо да реализират ефектен поврат, само че силите им просто нямаше по какъв начин да стигнат след кошмарното първо полувреме. Реал продължава да е непобеден в Лига Ендеса и заема върха с осем триумфа и нито едно проваляне, до момента в който съперникът им от днешния дуел краткотрайно се намира на 10-ата позиция с актив от 4 победи и 4 загуби.
Домакините бяха сюрпризирани неприятно в самото начало на мача, откакто единствено за пет минути игра разликата в резултата към този момент бе 10 точки в интерес на Реал Мадрид - 2:12. " Портокалите " нямаха годен мотив против играта на 37-годишният деец Джейси Керъл, който означи 9 от първите 14 точки за " белите " - 4:14.
Y se estrena ante su ex: ¡triple!

— Liga Endesa (@ACBCOM)
Авансът на гостите скочи до цели 19 точки след тройки на Керъл и Алберто Абалде - 4:23, а единствено няколко секунди по-късно серията на столичани се усили до 0:16 за резултат от 4:28. Най-накрая Валенсия спря унищожителната серия на съперника си посредством поднасяне на Клемен Препелич, поставяйки завършек на кошмарната първа четвърт при 6:28.

Валенсия се посъбуди в първите минути на втората четвърт и записа минисерия от 8:3, с помощта на две тройки от резервата Ваня Маринкович - 14:31. Гостите от Мадрид обаче продължаваха да разчитат на своя най-хубав другар в днешния мач - стрелбата от тройката, и посредством Усман Гаруба и Серхио Люл още веднъж се докопаха до 20-точковия задатък - 16:39.

Las cosas del

— Liga Endesa (@ACBCOM)
Нико Лапровитола също взе ефективно присъединяване в бомбардировката на " белите " и означи два далечни изстрела, с които усили актива на своя отбор до 25 точки след едно полувреме игра - 25:50. До този миг мадридчани бяха вкарали 12 от общо 19 опитани стрелби отдалеко.

‍ Descanso en Valencia.

¡VAMOS REAL!

25-50
— Real Madrid Basket (@RMBaloncesto)
Валенсия трябваше да се оправя без своя старши треньор до края на мача. В първите минути на третата част Хауме Понсарнау си изкара две механически нарушавания и бе изпъден от скамейката на отбора си. Това сякаш повлия позитивно на домакините, които съкратиха дистанцията от 25 на 16 точки по средата на интервала - 41:57. Реал въпреки всичко съумя да удържи стимулираните домакини и разликата се резервира на 15 точки преди последните 10 минути - 55:70.

Абалде още веднъж даде звук на " белите " с четвъртата си тройка в мача, само че водачът на Валенсия в днешната среща Луи Лабейри отговори на някогашния си съотборник и наниза пет следващи точки, с цел да смъкна разликата до 12 точки - 64:76. Французинът продължи да тормози отбраната на мадридчани, откакто първо вкара два наказателни, а по-късно се разписа от далечно разстояние, с цел да върне Валенсия в мача - 71:77 с оставащи 4:37 минути до края на мача.

TRIPLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!

24 PARA ÉL

LO PARAN

¡¡VAMOS!!

J9 71
77
4:34 F

— Valencia Basket Club (@valenciabasket)
Кампацо пое отговорността да успокои летящия взлом на Валенсия след чудесна тройка за 9 точки задатък, а няколко набези по-късно и Антъни Рандълф се разписа отдалеко за 75:85 с 2:16 на часовника. До края на мача не се стигна до нещо по-интересно и Реал резервира преднината си, с цел да изкове осмата си поредна победа от началото на сезона в Лига Ендеса - 78:86.

Джейси Керъл поведе Реал със 17 точки, а някогашният състезател на Валенсия Алберто Абалде и Трей Томпкинс означиха по 15 точки за триумфа. Луи Лабейри бе най-полезен за " портокалите " с 26 точки и 4 битки, до момента в който Ваня Маринкович се разписа с 12 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР