Реакцията на президента беше очаквана, след като вероятно се е

...
Реакцията на президента беше очаквана, след като вероятно се е
Коментари Харесай

Моралът не им е коректив

Реакцията на президента беше предстояща, откакто евентуално се е срещнал доста в детайли с изтеклите записи.
Трябва да имаме добра памет, въпреки формулата за щастието да е: добър сън и неприятна памет. Петър Стоянов, Желю Желев, ами президентът Плевнелиев, който отхвърли да назначи служебно държавно управление, с цел да може настоящото държавно управление в последния месец декември от неговия мандат да усвои 2 милиарда от бюджетния остатък. Поради тази причина той наруши Конституцията... 
Реакцията на президента е обяснима. Той извърши Конституцията, само че изрази своето мнение, защото една политическа мощ опита да вземе държавната власт на абордаж. 
Българският президент не е деполитизиран. По Конституция той единствено не може да взе участие в управлението на партии, само че може да членува в тях. Спомнете си думите на Петър Стоянов " аз съм седесар ". Според мен всичко беше премислено, много тъкмо режисирано, забелязвате езика на тялото, на жестовете, на думите. Той не им подаде ръка, държа ги прави, след което - команда " ходом марш " и излезе от залата, като ги остави в засада. И несъмнено: аз ви връчвам мандата, тъй като съм задължен, само че бих се радвал, в случай че го върнете несбъднат. 
Подобен бе и казусът с президента Петър Стоянов и мандата на Българска социалистическа партия през 1997 година, въпреки и да има разнообразни трактовки за това какво се е случило. 
Моралът не е коректив на дейностите на ПП-ДБ и те ще се опитат да осъществят мандата. Твърдо е желанието да се опита всичко, с цел да се получи и да стартира да се усвоява властта. Друг е въпросът дали ще съумеят, защото размразяването на договарянията не е едностранен акт.
Ген. Атанас Атанасов направи неудачен опит да оправдае говоренето по отношение на шефовете на службите. Практиката е малко по-различна и той доста добре я знае. Никоя партия, преди пристигна на власт, не си разрешава да прецизира с никакви посолства кой ще седне на столовете на ръководителите на тези особени служби. това става по един институционален път, обвързван с достъпа до класифицирана информация - както в НАТО, по този начин и в Европейски Съюз.
Няма съображение за импийчмънт на президента. За да стартира процедура по импийчмънт, би трябвало 2/3 болшинство в Народното събрание, след което тя ще отиде в Конституционния съд, където ще катастрофира. Това е политическо говорене. Несериозно говорене на хора, които се занимават с обречени дела. Едно е да искаш, друго - да можеш да го направиш. 
Струва ми се, че ще бъде доста мъчно по-нататък размразяването на връзките с ГЕРБ, опцията за отстъпки и така нататък, тъй като мандатът към този момент е връчен и то на акад. Денков. Той можеше да бъде връчен на госпожа Габриел като първи ротиращ се министър председател и тогава нещата щяха да наподобяват по различен метод. Тя към този момент не може да стане министър-председател на държавно управление с втория мандат. Министерските постове подлежат на някаква сделка, само че говоренето по какъв начин да прецакаш колегата си не е обикновено и ми се коства, че сме паднали доста ниско.
Мисля, че към този момент всеки разбра по какъв начин се ръководи страната през последните 30 години. Така се мисли и по този начин се работи. Забележете защо става дума - желаем Министерство на вътрешните работи да се утвърди като главен фактор в изборите. По-нататък - чистка за 2 седмици със законни и противозаконни средства. Това са хора, които вършат сговор за нарушават Конституция и закони, единствено и единствено да разчистят терена и да овладеят страната. Та дори да се подпише и с кръв. > Пред Българска национална телевизия, със съкращения
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР