Всеки, който по една или друга причина не се е

...
Всеки, който по една или друга причина не се е
Коментари Харесай

Отказът от ваксиниране е лечим

Всеки, който по една или друга причина не се е ваксинирал и няма желание скоро да свърши тази работа, е, хайде да не кажем душевен болен, само че не е напълно добре с главата. Такова е мнението на Здравното министерство и на " Обществения съвет по имунизация ", от Българска телеграфна агенция в петък. Проблемът с неваксинирането е психически, настояват социолозите, артистите и спортистите. Но за какво пък тъкмо тези би трябвало да ни го кажат? Ами тъй като: " Психологът Ани Владимирова уточни, че е добре за българина да намира някаква аналогия със относително познати лица (социолози, артисти и спортисти - б.м.) - действителни лица, в които да се припознава. Подобен вид акция ще " влезе в когнитивната му система " (леле!) и ще стартира да разпознава, че " пожарът го наближава " (тъпакът му с дръвник! - отново б.м.) ".

" Духовните водачи на мюсюлманската и на арменската общественост в България - написа още в известието, - артисти и спортисти, специалисти по връзка, психолози приканиха хората да се имунизират ". Нали знаете, че арменците не са баш православни, тъй като са дохалкидонци, миафизити? Това единствено като любопитен факт. А че кришнарите, сектата на Муун, очевидците на Йехова, дъновистите и сциентолозите не са в Обществения съвет на Стойчо Кацаров - това към този момент е същинска срамотия!

Аз пък останах учуден, не поради психаро-пиаро-медицинските откровения, а тъй като, признавам, до през днешния ден не бях чувал за този Обществен съвет (иначе несъмнено към този момент щях да съм се гаврил с него) и си мислех, че държавното управление по въпроса за пандемията не е направило друго, с изключение на да уволнява и пенсионира основни експерти, пък то не било по този начин - държавното управление и в частност ведомството на Стойчо Кацаров било направило цялостен публичен съвет.

Каква е ролята на Обществения съвет по имунизирането?

" Аз самата съумях двама души да имунизирам с моите лични старания - споделила Александрина Пендачанска при основаването на Съвета и траяла: - уповавам се с напъните на този публичен съвет да ги създадем 2 млн. и доста повече ". Как Пендачанска е ваксинирала със лични старания тези двама души, в случай че не им е забола иглата собственоръчно? Понеже моето въображение не е доста развито, съумявам да си показва единствено два разновидността - или ги е примамила с оперно пеене, или ги е заплашила с оперно пеене. Така или другояче това е тайнственост, а наглите опити за разбулването на мистерии са хюбрис и боговете ги санкционират.

Но, да - ролята на Обществения съвет е тъкмо тази: известни персони (някои от които известни единствено с това, че са известни) правят нещо, което средностатистическото шимпанзе се чака да повтори единствено по силата на механичното си боготворене. Това ли е мнението на Стойчо Кацаров и на втория длъжностен кабинет за отрудения електорат? Шимпанзе? Боже, опази!

Защо Общественият съвет по имунизирането не се състои от лекари, вирусолози, имунолози, епидемиолози и пандемиолози, а от представители на религиозните общности, пациентски организации, публицисти, здравни посредници (какво по дяволите е това, нещо като " коуч "?!), както и хора от сферата на изкуството и културата? Много просто. Не се състои от лекари, тъй като, както сочи Александър Христов, представител на информационния отрасъл (?): с изключение на здравните аспекти на тази рецесия, от година и половина се натрупват информационни проблеми, които мъчно разрешават да се разчисти пътят към това, което се цели. По думите му е належащо към съответните групи хора да се насочат съответни послания. Добрутро!

В известието на Българска телеграфна агенция от петък, с което започнахме, се споделя още: " Назидаване, боязън и информационно уталожване са част от аргументите за ниското равнище на имунизация против COVID-19... Според социолога Първан Симеонов информационното уталожване, даже с вярната позиция, води до " промяна на канала ". За жал, когато аз нещо сходно две седмици преди Обществения съвет, се откриха хунвейбини, които да ме изкарат " антиваксър ". Братя българи! Мислете преди да се ненавиждате, линчувате и изяждате взаимно!

Всъщност опираме до проблем, доста по-стар от корона вируса - казусът с връзката на държавните институции. Познавам мнозина забележителни пиари (нека използваме тази дума за хора, които умеят да превеждат нужната информация на езика на публиката), само че единствено единици от тях са били употребявани за потребностите на властта. В пресслужбите и щабовете на институциите, измежду имиджмейкърите, спийчрайтърите и медийните консултанти на политическите фигури най-често се следят техни родственици или родственици на заслужили деятели, които не стават да бъдат устроени на някакво друго място. Към това се прибавя и манията на политическите фигури да схващат от материята повече от личните си консултанти. И резултатите са плачевни.

Такъв жалък резултата е рекламната продукция, с който ни заля Министерство на здравеопазването. Гвоздеят е акцията, посредством която участваш в лотария за часовник, в случай че се ваксинираш: " Време е да запретнем ръкави " (демек да оголим кълка, с цел да ни боцнат). Също си ги бива и тези МЕМЕТА " ваксиниран/неваксиниран ". На едното виждаме две фотоси: първата е три кикотещи се девойки някъде навън ( имунизиран ), а втората, която е чернобяла, с цел да е по-трагическа - младо създание с неясен пол на командно дишане в реанимационно легло ( неимунизиран ). Друго МЕМЕ: първата фотография (черно-бяла, схваща се) изобразява самотно момиченце зад щори, плоско намекващи за решетки, с притихнал блян в очите ( неимунизиран ); втората снима изобразява пъстра дискотека с рипащи и блъскащи се младежи ( имунизиран ).

Но палмата на пиара държи онази фотография, дето духовито я нарекоха " паневритмия ". Маскирани лица, едно от които може би е самият Стойчо Кацаров, са се хванали за ръце с желание да изобразят нещо като уверено хоро на единството пред лицето на заплахата. Само че стойките на телата им не показват нищо повече от досада и рутина в границите на работното време. Всичко това е на фона на пано с държавния герб и надпис " Министерство на здравеопазването ", а на напред във времето са представителите на медиите, проточили камери и фотоапарати, с цел да запечатат " паневритмията " за историята и да я сведат до знанието на своите публики. " Ето ни! - споделя фотографията. - Това сме ние! Ние мислим за вас, а вие правете като нас! ". Горе-долу такава е концепцията и на Обществения съвет, единствено че неговата " паневритмия " разчупва монументалната застиналост на вестникарската фотография.
 Снимка 552740
Източник:

Не знам до каква степен акциите на Здравното министерство са докоснали сензитивната душа на потребителя, само че допряха една друга душа на правилото на търсеното подражателство - душата на селския кмет. Увлечен от челния образец на централната власт, кметът на Забърдо Валентин Черпоков, прочут с това, че дава по 1000 лева на младоженците от селото и по 2000 лева за всяко бебе (признавам, че ме домързя да се поинтересувам от кое място ги взима тези пари), както и с това, че през 2009 му взривиха мерцедеса по линия на дървената мафия, разгласи " безвъзмездна морска отмора за всеки имунизиран ". Не е ли време и обществените домове да се включат с някаква промоция?

Всичките тези напъни водят до едно: ускорява се чувството, че имунизациите са толкоз нежелани, че се постанова използването на всевъзможни мурафети, единствено и единствено хората да се имунизират, примамени от нещо напълно друго от личното здраве. " Ваксините са безполезни - споделят акциите сред редовете. - Няма метод да ги пожелаете, по тази причина ви предлагаме да ги приемете с нещо друго, което към този момент в действителност ви притегля. Ваксините дори може да са рискови, само че вие копнеете за смарт часовник или безвъзмездна отмора на море, по тази причина ще поемете риска като едни същински авантюристи ". После дано никой да не се сърди, че е такова отношението към имунизационния развой и че виреят най-различни отзиви за имунизациите и за нечистите намерения, които се крият зад тях.

Има и нещо друго, което служебното държавно управление в лицето на Здравното министерство е схванало и по тази причина инициира Обществен съвет по имунизирането - значимо е какво е известието, само че също толкоз значимо е и кой го оповестява. Понякога фигурата на вестоносеца е от решаващо значение. Забавното е, че при тази констатация към този момент не става дума за културтрегерите и спортистите от Обществения съвет, а за самото министерство, за самото държавно управление. Самото то е вестоносецът. Да не би пък за късото време на своето битие да са се докарали до такава степен, че всичко, което излезе от тях, да звучи съмнително, да буди съмнение, да наподобява на неистина с користна цел? Ако са се докарали, то ситуацията е неспасяемо и никакви акции няма да оказват помощ. Особено безумните акции с часовниците, паневритмиите и чернобелите мемета. Много по-лесно е да създадеш позитивно отношение към нещо, в сравнение с да промениш един път към този момент основаното неприятно отношение. А управляващите съумяха да основат неприятно отношение към имунизациите и за неудовлетворителните резултати са отговорни те, а не " антиваксърите " и международната интрига. Но не всичко е изгубено, отводът от имунизиране е лечим, в случай че не по различен метод, то на избори. Освен това мисля, че Картаген би трябвало да бъде опустошен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР