Реакцията на Гърция към епидемията от коронавирус е много успешна“

...
Реакцията на Гърция към епидемията от коронавирус е много успешна“
Коментари Харесай

Гръцки експерт: Ако скоро няма ваксина, ще има истинска пандемия

Реакцията на Гърция към епидемията от ковид е „ доста сполучлива “ с помощта на ранните ограничения за ограничение, само че в случай че имунизацията не бъде създадена скоро, „ ще се надигнем пред същинска пандемия “ през есента и зимата, сподели ръководителят на отдела по микробиологията на гръцкия Институт Пастьор доктор Андреас Ментис пред АНА-МПА..
„ Както всички знаем, зараза може да бъде спряна единствено с имунизация и в тази връзка има някои обнадеждаващи известия, че първите ваксини ще станат налични през есента или малко по-късно. Да се надяваме това да се случи; в противоположен случай ще се сблъскаме с същинска пандемия “, сподели Ментис.
Кризата COVID-19 в Европа продължава, СЗО заприказва за последователно отпадане на рестриктивните мерки
Повишаването на температурите, доколкото наближава лятото, сподели той, „ може да ни даде малко време да си поемем мирис и време за изследване на още по-добри лекувания. До есента може даже да има ваксина, която ще попречи на вируса да се популяризира още идната зима. “
Коментирайки потреблението на комплекти за тестване на Covid-19, Ментис изрази запаси по отношение на надеждността на някои от продуктите, които се продават на интернационалния пазар, като добави, че молекулярните проби, провеждани в Гърция, се предлагат от Световната здравна организация (СЗО).
„ Бързите проби имат преимуществото да дават резултати доста скоро след взимане на тестът, само че те не са толкоз надеждни, колкото молекулярните проби, извършени в Института Пастьор и други сертифицирани лаборатории “, споделя Ментис и прибавя, че неговият институт обработва сред 300 и 500 проби ден.
Ето по какъв начин някои страни се борят сполучливо с ковид без крути ограничения
Експертът отбелязва, че в този миг комплект за тестване на нови коронавирусни антитела би бил по-полезен за оценка на разпространяването на вируса измежду популацията. „ Ако се организира тестване върху огромен брой хора, това ще ни разреши да забележим какъв брой от тях имат антитела, което значи, че в избран миг те са имали контакт с вируса. Тази информация би била потребна за здравните служби, които да разработят своята тактика за идващия стадий “, сподели той пред AНA-MПA.
Meнтис също се изрече в интерес на огромното молекулярно тестване, като сподели, че това ще помогне да се разпознават хората, които са безсимптомни носители и да се оцени въздействието на вируса върху популацията.
„ Вероятно и по-меките случаи би трябвало да бъдат тествани, защото може да се нуждаят от лекуване, което е нещо, което не се случва сега “, сподели Ментис,имайки поради насоките на Националната организация за публично здраве (EODY), съгласно които единствено пациенти с ясно изразени симптомитна Covid-19 са инструктирани да посетят една от референтните лечебни заведения на страната за тестване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР