Развитието на транспортните, енергийни и дигитални коридори в региона на

...
Развитието на транспортните, енергийни и дигитални коридори в региона на
Коментари Харесай

Румен Радев: Тестването за COVID-19 трябва да обхване повече групи

Развитието на транспортните, енергийни и цифрови коридори в района на Черно море ще имат изключително значение след края на икономическия застой, провокиран от пандемията от COVID-19, по тази причина е значимо да продължи работата по реализацията на взаимните българо-грузински планове. Това беше общата позиция на президентите на България и на Грузия Румен Радев и Саломе Зурабишвили, които организираха видеоконферентен диалог по самодейност на грузинската страна, оповестиха от прессекретариата на президента.
Двамата бяха единомислещи, че в актуалната рецесия би трябвало да се откри нужният баланс сред здравните ограничения и навременното използване на обществени и стопански ограничения. България и Грузия регистрират ниски равнища на заболеваемост и на случаи с съдбовен излаз. Необходимо е обаче тестването за COVID-19 да обхване повече групи от популацията, което ще даде ясна картина за епидемията и ще разреши взимането на съответни решения за ограничение на разпространяването и по-бързото икономическо възобновяване, съобщи Румен Радев.
Борбата против ковид изисква общи старания на страните и взаимност, беше позицията на двамата президенти. След превъзмогване на отрицателните последствия в стопански проект, породени от пандемията, от извънредно значение ще бъде районното съдействие, което да сътвори удобни условия за нарастване на икономическия продан и вложенията сред България и Грузия, съобщи Румен Радев.
Българският държавен глава акцентира поддръжката на страната ни за суверенитета и териториалната целокупност на Грузия, както и за нейната европейска и евроатлантическа интеграция. Грузия е стратегически сътрудник на Европейски Съюз във връзка с повишението на сигурността на енергийните доставки в Черноморския район, уточни още президентът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР